LITTLE JINDER släpper ny singel tillsammans med LYKKE LI

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Little Jinder släpper idag singeln ”Hålla Handen” som gästas av Lykke Li. Singeln är skriven av Josefine med Markus Jägerstedt som producent.

Singeln är det första smakprovet från albumet ”Hej Då” som kommer senare i år och blir Jinders tredje svenskspråkiga album. Redan imorgon kommer Little Jinder att framföra låten live för första gången på P3 Guld galan.

”Hålla handen handlar om att komma till en punkt där man inser att man faktiskt, på riktigt, är omöjlig att ha att göra med. När man kanske egentligen önskar att det vore på något annat sätt. Jag hade lyssnat igenom Lykkes skiva Wounded Rhymes igen några dagar innan jag skrev låten och kände att den gjort ett avtryck, jag relaterar till hennes texter. I studion senare kom en rad i versen helt naturligt som löd ”du gör vad du vill, i follow rivers”. Jag ville egentligen bara varna henne om det så jag skickade låten… och det slutade med att det blev en duett. Hon är så äkta. Så det var en ära. Sadness is my boyfriend. 4-ever. /LJ”

Lykke Li om samarbetet:

“Första gången jag hörde Josefine var långt senare än alla andra och då jag själv var mitt uppe i att skriva låtar till min nya skiva och jag blev först så imponerad av själva låtsnickeriet, produktionen, strukturen, orden, så personligt, intressant och modernt… sen kände jag mig lite gammal för att jag inte lyckats skriva något så ungdomligt själv men sen sket jag i det och agerade senare som tolk för alla personer här i LA jag spelade den för som inte förstod svenska. Lång historia kort, så är det en ära att få sjunga denna rejäla pop dänga med Josefine.”

Little Jinder har under det senaste året gjort en hyllad Sverigeturné som hade premiär på ett utsålt Vasateatern och följdes av spelningar på Gröna Lund samt Bråvallafestivalen. I somras släppte Josefine sin senaste singel ”Amy” och hon ligger även bakom hits som ”Super 8”, ”Kvicksand” samt ”Vita Bergens Klockor”.

Med sitt självbetitlade album på svenska prisades Jinder med både Grammis och P3 Guld för ”Årets Pop”. Under 2016 släppte hon uppföljaren ”Allting Suger”, medverkade i TV4s ”Så Mycket Bättre” och befäste sin position som en av landets mest intressanta artister.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners