DARK CONTINENT släpper Lights down low

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det började som en reflektion över en tragedi som drabbade en kär gammal vän. En händelse som berörde på djupet och som bara kunde bearbetas musikaliskt. Tanken var att skriva en låt men det blev fjorton. 6 månader senare är nya skivan ”SAD – Songs about death” i stort sett färdig. En skiva som är skriven med utgångspunkten i den hopplöshet det innebär att plötsligt och oväntat förlora ett barn.

”Lights down low” är första uttaget från kommande skivan som beräknas nå skivdiskarna i augusti. Låten handlar om att stå ensam med sin smärta och att döva den med alla medel som finns. Musikaliskt har Dark Continent ännu en gång re-definierat sig utan att tappa attityd och känslan för omedelbara melodier. Lights Down Low är uttagen till final i P4 Nästa Kristianstad 7/6-2018

Lite historik: Efter att under en tid ha återuppfunnit sig själv genom att med ganska respektlös attityd tagit sig an sin forna låtkatalog och gett den nytt liv, presenterat på livealbumet ”Live At K-town” – mixat i klassiska Tambourine Studios, ep:n”Extended Play”, innehållande bland annat”Vertigo”, en duett med sångerskan Maja Gullstrand, singlarna ”Fences Of Pride” och ”Hotel Life & Tonic Drinks”, och därefter den personliga slammer-tolkningen av Robyns ”Dancing with myself”, släppt i maj 2016, ville bandet andas ny luft. I november 2016 släppte Dark Continent dubbelsingeln”Sleep Tonight/Election Day”, två helt nyskrivna alster som båda gått heta på bland annat Spotify.

Med fullängdaren ”Songs about love and depression” 2017 markerade Dark Continentverkligen sin återkomst. Singeln ”Love Hate ADHD” som gått varm på internet radiostationer världen över och som bara på Facebook nått över 400 000 i räckvidd är kronan på återkomsten.

Under åren 1989-1993 släppte Dark Continent två kritikerrosade album, ”Hypocrites for Breakfast” och ”Lunch at the Back of Beyond”. Lägg där till en handfull singlar. Uppmärksammade både nationellt och internationellt. Flitigt spelade i radio och med flera videos som väckte intresse, bland annat med kontinuerlig visning på MTV-Europe. Idogt turnerande gjorde Dark Continent till ett namn på den svenska indiependentscenen.

Dark Continent är: Ola Mohlin, Christer Paulstrup, Michael Carlqvist, Peter Lindström, Ida Meijjer & Johan Arvidsson.

© Dark Continent

print

Våra samarbetspartners