Presentation

Vad är JPS Media

Det här är siten för dig som älskar populärkultur, och jag kan lova att vi som skriver hyser lika varma känslor som dig för musik, film, och annan underhållning. Rutinerat initierade och outtröttligt engagerade journalister som vågar vara (kultur)politiskt inkorrekta kommer att bidra regelbundet med nya artiklar, recensioner och personliga reflektioner.

Siten handlar dock inte bara om att erbjuda senaste nytt till läsaren även om detta naturligtvis också är viktigt. Vad vi också vill göra är att ge den som vill chansen att kolla in gamla alster i vårt arkiv. Vi har redan tusentals texter på lager, och fler tillkommer hela tiden. Så tag chansen och botanisera. Jag lovar att du kommer att bli rikligt belönad.

Utöver detta har vi även topplistor inom våra områden, länkar till skiv- och filmbolag, magasin, dagliga tidningar och annat. Dessutom är det vår förhoppning att vi även ska kunna erbjuda utlottningar av diverse ting, så håll ögonen öppna.

Låt mig dock redan nu slå fast att vi på intet sätt utger oss för att vara heltäckande på något vis. Långt därifrån. Det vore löjligt att påstå något sådant. Fast vi kommer garanterat att bredda oss efterhand som tiden går.

Kanske kan till och med just du hjälpa oss med det sistnämnda. Men för alla medverkande skribenter gäller samma sak. Artisten, filmen, boken etc. står i centrum, inte du. Aspirerande medarbetare som mest är intresserade av att framhäva sig själv göre sig icke besvär.

Sedan är det viktigt att komma ihåg att även om vi är aktuella och nyfikna så är vi varken trendsjuka eller skvallerfixerade. Därför kommer vi aldrig att förfalla till å ena sidan idiotiska hypningar eller sågningar av hela genrer bara för att det råkar vara coolt alternativt ute just för tillfället. Eller å andra sidan fokusera oss på gamla knarkskandaler eller pseudokonflikter och meningslöst vardagspladder om kändisarnas vardagsliv. Det får Klick och andra mögiga alster för knappt läskunniga syssla med. Att göra vettiga kopplingar till det privata för att få en helhetsbild är både relevant och underhållande. Men för övrigt tycker jag man ska lämna dem ifred. För i slutänden är det intressanta trots allt deras jobb, inte hur hårt de festar eller det faktum att de faktiskt veckohandlar själva som vanliga dödliga.

Sedan är det också en självklarhet för oss att stå upp för allas rätt att få betalt för sina arbetsinsatser eller satsade pengar. Ingen som inte av egen fri vilja väljer att ge bort sina skapelser behöva acceptera bli bestulen. Stöld är stöld och häleri är häleri även på nätet. Så är det bara. Detta faktum kan inga populistiska argument i världen ändra på även om gratis förvisso alltid är gott i mångas ögon.

Peter Eliasson
Chefredaktör