Medarbetarna

Det är vi som är JPS Media

PETER ELIASSON, Chefredaktör och skribent
Grundare av JPS Media och tillika mångårig frilansare med fokus på framförallt musik och film. Genom åran har jag gjort gott och väl 1.500 artistintervjuer med mestadels utländska världsstjärnor. Är även politiskt intresserad, och har skrivit en del debattartiklar i dagspressen. Mina alster har publicerats i idel landsortstidningar, som första klienten Skånska Dagbladet, BLT, Borås Tidning, Norrköpings Tidningar och Västerbottenskuriren, men även en hel del i Kvällsposten och Metro, samt glättiga publikationer, typ Frida, Musikermagasinet och Top of the Pops. Är uttalad allätare oavsett kulturyttring.

MICHAEL LINDSTRÖM, Redaktör, fotograf och skribent
Har haft ett stort musikintresse sedan barndomen, jobbat under och omkring konserter och festivaler även varit DJ i ungdomens dagar. Gjorde även intervjuer och diverse annan journalistik under närradioperioden under det tidiga 80-talet. Bodde i Los Angeles under under andra halvan av nyss nämnda decennium där jag bl.a. gick på teaterskola och jobbade även en hel del inom filmbranschen. Under de senaste årtiondendena har jag jobbat med IT med allt från programmering till redigering.

PIDDE ANDERSSON, Filmrecensent
Journalist, kritiker och författare. Har recenserat film sedan 1993. Skriver manus till flera tecknade serier, däribland 91:an, Åsa-Nisse och Fantomen. Ledamot av Svenska Serieakademin sedan 2007. Startade TOPPRAFFEL! 2008.

BELINDA GRAHAM TK, Skribent och fotograf, scen, film och litteratur.
Brittiskfödd skribent. Musik: Allt från La Bohème till Bohemian Rhapsody. Filmfavoriter: Paradisets barn, Kes, Cinema Paradiso, Safety Last, Diktatorn. Litteratur: engelskspråkig litteratur, samt barn- och ungdomslitteratur och Y.A. Skriver och har skrivit för olika tidningar och tidskrifter, främst på kultursidorna. Recenserar och blurbar flitigt ny litteratur. Medarbetare på Tidningen Kulturen Umeå/Stockholm (Sveriges största kulturtidning).
Filosofi: En gång i tiden var finkulturen populärkultur. Ingmar Bergmans favorit Bach skrev sin tids populärmusik.

HENRIK HILDEBRANDT, Fotograf, föredragshållare och författare
Mitt hjärta brinner för musiken, och så har det alltid varit. Ända sedan tonåren har jag lyssnat på musik og 1979 började jag gå på konserter och fotografera.
I början på åttiotalet började jag göra intervjuer både med inhemska och utländska band. Jag bor i Köpenhamn och åker på åtskilliga konserter både hemma och i utlandet.
Däribland festivaler som Sweden Rock Festival, Roskilde Festival, CopenHell och Reading.
De senaste fyrtio åren har jag varit på över tvåtusenkonserter däribland med Kiss Michael Jackson, Tom Jones, David Bowie, Rolling Stones, BB King, AC/DC, Thin Lizzy, Frank Zappa, Toto och många fler.
2019 utkom min andra bok The Stars Are Out Tonight med min historia som konsertfotograf de senaste fyrtio åren.

ROLAND KLINTEBERG, Filmrecencent
Började skriva om film i Skånska Dagbladet i september 1968 och även om och kring country & western musik, Var ofta i USA på 60 och 70 talet och då främst i Hollywood och Nashville. Hade då möjlighet att intervjua den tidens stjärnor på film, tv och i skivstudion. Fuskade även lite med boxning när jag gjorde intervjuer med Sonny Liston i Vegas, Patterson i New York och Ali i Malmö Folkets Park. Ett kort gästspel på Norra Skåne när jag låg i lumpen 1970 kan tilläggas. Filosofi: Förmena aldrig skit rättigheten att vara skit.

MARTIN MEMET KÖNICK, Filmrecensent
Martin skriver ibland om film för publikationer som Filmrutan och MovieZine. Han är också grundare och chefredaktör för hemsidan Konstpretton.se, som publicerar texter om främst film, men också om musik, teater och konst. Vad gäller film, så tycker han allt är intressant, från de mest obskyra prettofilmerna till de största superhjältefilmerna. Två favoriter som på så vis kan sammanfatta hans filmintresse är Heathers (Häxor, läxor och dödliga lektioner) och Vivre sa vie (Leva sitt liv). Vad beträffar musik, så har han ett indiehjärta, men lyssnar också på konstig musik som av många skulle beskrivas som oljud.

ÖVRIGA SKRIBENTER

MAX BRUCE
ZORAN CULLIBRICK
BELINDA HILDEBRANDT
MICHAEL HÖGBERG
STIG JOHANSEN
VLADIMIR ORAVSKY
CYRIL TÖNISBERG