DARK CONTINENT släpper The First Punkrocker of Hässleholm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att befinna sig där livet pågår. Eller där det faktiskt tar slut. Dark Continent uppstod från de döda 2013 och har sedan dess med iver försett världen med högst levande musik. Till medelåldern komna, men i högsta grad taggade för en fortsättning. Singeln ”The First Punkrocker of Hässleholm” är en hyllning till en avliden nära vän och tillika Dark Continents originalbassist Eric Andersson. Det är den tiden nu när åren går fort och vänner faller ifrån. Av olika anledningar. Samtidigt en påminnelse om ett öde som väntar oss alla. När verkligheten knackar på blänker vitögat i ett starkare sken. Stanna upp. Ta in. Förstå. Eller inte. I den skarven har Dark Continent valt att famna livet. Och skriva en låt.

”The First Punkrocker of Hässleholm” dansar runt till ett tydligt beat. Dark Continent väjer inte för förändring. I backspegeln råder rock. Energistint matande rock’n’roll-krumbukter förenas i detta nu med något annat. Sådan är resan framåt. Pulsen finns där, men också de glödande gitarrerna. Och givetvis melodierna. Inte minst sprungna ur sångaren Ola Mohlins strupe. Bandet matar på. Skiter i vilket. Sköter sitt utan att släppa målet ur sikte.

Det är något med föreningen av det statiska och det levande som utgör nya singelns clou. Texten är en uppriktig och beskrivande hjärtlig reflektion över en vänskap som kanske tynat bort, men samtidigt aldrig kommer att glömmas. En god vän har lämnat. Dark Continent glömmer inte en vän.

Fjolårets album ”Songs About Love and Depression” markerade Dark Continents definitiva återkomst på den svenska rockscenen. Inte minst singeln ”Love Hate ADHD” rönte uppmärksamhet för sitt uppriktiga fokus på hur det är att leva med ett barn med diagnosen ADHD.

Tidigare i år släpptes ”Lights Down Low”, en låt som får ses som en musikalisk vändpunkt för Dark Continent. En lust till utveckling. En lust att utforska den egna musikens möjligheter i mötet mellan samtiden och det som varit. Tydliga beats och indie-gnissel i spännande förening. En inriktning Dark Continent nu nyfiket tar vidare på ”The First Punkrocker of Hässleholm”.

Dark Continent är: Ola Mohlin, Christer Paulstrup, Michael Carlqvist, Peter Lindström, Johan Arvidsson & Ida Meijer

© Dark Continent

print

Våra samarbetspartners