DRIVE-AWAY DOLLS – sliskig gubbröra med fel rollsättning i lesbisk roadtrip

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Ethan Coen
Skådespelare: Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Beanie Feldstein, Colman Domingo, Pedro Pascal
Premiär: 2024-03-22
Betyg: 2

Producenten Ethan Coen, den ena halvan av bröderna Coen, som har stått bakom den ena framgången efter den andra, verkar fullständigt ha fått en snedtändning i denna kalkon. En kalkon som med lite fantasi eventuellt hade kunnat bli flygfärdig i komedibröderna Farrelly-händer. Men här finns alla grundläggande fel som Coen borde ha sett komma på en mils avstånd.

När samma champagneglas är halvtomma, halvfyllda och halvtomma igen beroende på vilken kameravinkel som visas. Då kan man ana att det lagts minutiöst mycket tid att slipa detaljer och putsa dialogen för att allt skall bli perfekt.

Förföljda av odugliga brottslingar

Jamie (Margaret Qualley) ångrar uppbrottet med flickvännen, medan vännen Marian (Geraldine Viswanathan) behöver slappna av. På jakt efter en nystart ger de sig ut på en roadtrip till Tallahassee i Florida. Saker och ting går snabbt snett när de förföljs av en grupp odugliga brottslingar som i lövtunnt syfte jagar väninnorna och deras gömda last i bagageluckan i bilen de ska leverera.
 
Rollsättningen så fel den kan bli

Jamie, den tuffa och hårdföra bruden babblar sex från början till slut. Marian läser mest Henry James. Men rollsättningen är så fel den kan bli. Margaret Qualley har lagt sig till med en Texasdialekt, som är på gränsen till outhärdlig, och försöker frenetiskt få monologerna som hasplas ur att passa in med Geraldines bittra väsen.

Här hånglar alla med varandra

Det skär sig ordentligt. Som att jogga runt i simfötter. För att grädda tunnbrödsrullen några extra varv är i princip varje scen med tjejer en slemmig gubbes våta dröm. (Ethan Coen?) Här hånglar alla med varandra, gärna i cheerleaderoutfits.

Platt fall och penibelt

Men nej, det är inte ens sexigt eller erotiskt för fem öre. Det blir bara platt fall och penibelt. För den uppmärksamme syns Matt Damon i rollistan och mycket riktigt, här dyker han upp med en miljon dollar i den lesbiska duons utpressningsförsök.

Denna lövtunna farsartade revy

I dag är han nämligen senator, men lät få sin mandom avgjuten i unga år. Det kan väl vara värt en miljon dollar att få tillbaka just sin avgjutning, eftersom det finns 10 miljarder andra dildos i omlopp? Den som svarar ja på detta bör se filmen. De andra 100 % kan undvara sina sinnen för denna lövtunna, farsartade revy i filmformat och istället lägga pengarna på Stefan och Krister.

print

Våra samarbetspartners