GOOK – Biopremiär den 19 januari

GOOK är ett smart och laddat drama ur ett perspektiv vi sällan ser regisserad av Justin Chon (f. 1981). Justin Chon inledde sin karriär som skådespelare i TV-serien Jack & Bobby och har sedan synts ibland annat Twilight-trilogin, House och 21 & Over. 2015 regidebuterade han med slackerkomedin Man Up som han nu följer upp med dramat GOOK som belönades med publikpriset på Sundancefestivalen.

Los Angeles 1992. De friande domarna i Rodney King-målet har fått staden att explodera i kravaller och våld. De koreanska bröderna Eli och Daniel driver en liten skobutik. Där finns även den 11-åriga Kamilla, en afro-amerikansk tjej som gillar att hänga i butiken. Oroligheterna närmar sig och den udda trion måste nu försvara butiken – och samtidigt fundera över vad familj, drömmar och framtid egentligen betyder.

© TriArt Film

Skriv ut sidan

Våra partners