GOOK – Biopremiär den 19 januari

Klicka på bilden, för att se hela bilden

GOOK är ett smart och laddat drama ur ett perspektiv vi sällan ser regisserad av Justin Chon (f. 1981). Justin Chon inledde sin karriär som skådespelare i TV-serien Jack & Bobby och har sedan synts ibland annat Twilight-trilogin, House och 21 & Over. 2015 regidebuterade han med slackerkomedin Man Up som han nu följer upp med dramat GOOK som belönades med publikpriset på Sundancefestivalen.

Los Angeles 1992. De friande domarna i Rodney King-målet har fått staden att explodera i kravaller och våld. De koreanska bröderna Eli och Daniel driver en liten skobutik. Där finns även den 11-åriga Kamilla, en afro-amerikansk tjej som gillar att hänga i butiken. Oroligheterna närmar sig och den udda trion måste nu försvara butiken – och samtidigt fundera över vad familj, drömmar och framtid egentligen betyder.

© TriArt Film

print

Våra samarbetspartners