DEN STORE GÖSTA EKMAN bland Studio S:s höstnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

HÖSTEN MED STUDIO S ENTERTAINMENT!

PÅ BIO!

Med hösten kommer nya och spännande releaser från Studio S, bland annat den storslagna CHURCHILL, historien om Winston Churchills roll i dagen D. Brian Cox gör en storslagen insats i rollen som en surmulen och plågad Winston Churchill och Miranda Richardson är minst lika stark i rollen som Winstons fru Clementine. Två fantastiska prestationer i detta intensiva drama om några av de viktigaste dagarna i Churchills liv – och hela mänsklighetens. BIOPREMIÄR 8 DECEMBER.

En annan fängslande nyinköpt rulle är den tysk- och franskproducerade IN THE FADE, filmen som gav Diane Kruger guldbjörnen för bästa kvinnliga huvudroll i Cannes. Kruger spelar Katja som förlorar sin man och son i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid… hämnd.
Läs mer om alla kommande biofilmer här!

PÅ DVD, BLU-RAY OCH VOD!

Julen kom tidigt i år med 5 splitternya nya boxar!; DEN STORE GÖSTA EKMAN, PER ANDERS FOGELSTRÖM – STOCKHOLMSPORTRTÄTT, ASTRID LINDGRENS KLASSIKER, ASTRID LINDGRENS SMÅ FAVORITER OCH JAN TROELL – SVENSKA BILDER. Vi har även en separat Blu-Ray av INGENJÖR ANDRÉES LUFTFÄRD för konnässören.

Biosuccén VAD DÖLJER DU FÖR MIG? likaså KUNGENS VAL är nu ute på DVD, en skön Dolph-rulle – FEMALE FIGHT CLUB och ny skräck med SERPENT. Detta och mycket, mycket mer. Och inte att förglömma – NYTRYCK av STUDIO S OCH VIDEOVÅLDET. Programmet som gav Studio S sitt namn och filmerna som skapade moralpaniken i en redig 8-disc! Läs mer om alla nya DVD här och alla kommande här!

/ Trevlig höst önskar vi på Studio S!

BÄSTSÄLJARE JUST NU:
JAN TROELL – SVENSKA BILDER
ASTRID LINDGRENS KLASSIKER
ASTRID LINDGRENS SMÅ FAVORITER
KUNGENS VAL
SERPENT

AKTUELLT

DEN STORE GÖSTA EKMAN (6-disc) – Släpptes 21 augusti på DVD!
(Sverige, 1920-1936)
Störst, bäst och vackrast! När Gösta Ekman begravdes den 18 januari 1938 i Stockholm följdes likfärden av 100 000 människor som ville visa den store aktören sin uppskattning. En liknande massmanifestation har vårt land aldrig varit med om sedan dess.
Studio S är stolta att ha samla sex av Ekmans bästa filmer i en och samma box som samtidigt visar hans enorma bredd — stumfilmen ”Gyurkovicsarna”, de två internationella storfilmerna ”Faust” och ”Clownen”, den första svenska ljudfilmen ”För hennes skull” samt komedierna ”Kära släkten” och ”Kungen kommer”. I samlingen ingår även en stor mängd unikt bonusmaterial. Samtliga filmer släpps på dvd för första gången i Sverige.
Bonusmaterial
Kortfilmer: Trädgårdsmästaren * En afton hos Gustaf III * Gösta Ekman som Sigge Wulff
Fragment ur förlorade filmer: Familjens traditioner * En lyckoriddare * Kärlekens ögon
Scener ur Gösta Ekmans ofullbördade sista film, bildgallerier och mycket mer!

PER ANDERS FOGELSTRÖM – STOCKHOLMSPORTRÄTT (3-disc) – Släpptes 21 augusti på DVD!
(Sverige, 1950-1976)
Per Anders Fogelström är tveklöst vår främste Stockholmsskildrare.
Debutromanen ”Ligister”, som var förlagd till den del av Södermalm där ligistmentaliteten frodades som allra värst i mitten av förra seklet, filmades som ”Medan staden sover” 1950 på initiativ av Ingmar Bergman. Filmen skapade livlig debatt huruvida de unga brottslingar som skildrades kunde ha negativ inverkan på unga. Romanen ”Möten i skymningen” filmades 1957 och skildrade fyra tilltufsade Kungsholmspar. ”Mina drömmars stad” slutligen, filmades 1976 och var då en av de dyraste svenska produktionerna någonsin.
Studio S är stolta att till Fogelströms 100-årsjubileum presentera tre av hans tidlösa filmer för första gången på dvd.
3-disc box med Medan staden sover (1950), Möten i skymningen (1957) och Mina drömmars stad (1976).

LEJONKVINNAN – Släpptes 7 augusti på DVD!
(Norge/Sverige, 2016)
Erik Fosnes Hansens omtalade bestseller nu som gripande storfilm!
En stjärnklar vinternatt 1912 kommer Eva Arctander till världen samtidigt som hennes mor dör i barnsäng. ”Det där är inte mitt barn”, säger den förkrossade fadern och blickar ner på en flicka olik alla andra. Från topp till tå är hennes kropp täckt av yvigt hår, som på ett lejon. Detta är starten på ett liv i isolering och utanförskap, men Evas exceptionella intelligens kommer att ta henne från den lilla byn och ut i den stora världen.
LEJONKVINNAN är en varm och gripande film byggd på Erik Fosnes Hansens bestseller. Rolf Lassgård gör sin första roll sedan Guldbaggen för EN MAN SOM HETER OVE och för det enastående sminkjobbet svarar Conor O’Sullivan, Oscarnominerad för The Dark Knight och Rädda menige Ryan.
”En ståtlig epokfilm med Lassgård i topform” – Metro
”Vackert berättad med storslagna bilder” – Aftonbladet
”Minnesvärt porträtt i påkostat drama” – GP
”Skickligt berättad” – Filmeye.se

EN VÄLDIG VÄNSKAP – Släpptes 14 augusti på DVD!
(Island, 2015)
Fúsi är en lika vänlig som väldig 43-åring som fortfarande är oskuld och bor hemma hos mamma. Mesta tiden lyssnar han på hårdrock och leker krig med sina tennsoldater.
På jobbet blir han ständigt utsatt för övergrepp. Hans liv går helt i grått. Men så möter han Hera, en liten och sprallig tjej som fyller hans tillvaro med sol.
Hera lider dock av psykisk ohälsa och är i stort behov av en hjälpande hand. Tur då att Fúsi har två stycken, som dessutom är stora och varma.
Isländska EN VÄLDIG VÄNSKAP överraskade stort när den lade beslag på de tre största priserna vid prestigefyllda Tribeca Film Festival i New York. ”Med sin blandning av humor och patos är detta en film som fångar våra hjärtan totalt”, löd juryns utlåtande. Filmens regissör, Dagur Kári, gjorde även den hyllade Nói albinói.
**** ”En varm historia. En helt unik bekantskap.” – SVT Kultur
**** ”Jònsson är briljant” – Filmtopp.se
**** ”Skälver av skör människokärlek” – SR, P1

KUNGENS VAL – Släpptes 21 augusti på BLU-RAY och DVD!
(Norge, 2016)
Den nionde april 1940 siktas nazisternas krigsfartyg Blücher på väg in mot Oslo och sänks av norska torpeder. Tusen man försvinner ner i Oslofjorden, men åtskilligt fler fiendesoldater står beredda för invasion. Medan kung Haakon VII flyr undan nazisthotet tillsammans med kronprinsparet Olav och Märtha och deras barn ger tyskarna de styrande ett ultimatum – fullständig kapitulation eller fullskaligt krig! Den tid som nu följer skakar Norge och betraktas i dag som tre av de mest dramatiska dygnen i nordisk historia.
Med sin makalösa publiksiffra har storfilmen KUNGENS VAL till och med slagit ut nya Star Wars i Norge. Som Kung Haakon VII briljerar Guldbaggebelönade Jesper Christensen och som den svenskfödda kronprinsessan Märtha ser vi trefaldigt Guldbaggenominerade Tuva Novotny. Filmen var Norges Oscarbidrag 2017.
***** ”Ett mästerligt filmverk som berör, övertygar och fängslar om Norges historiskt svåraste krisläge och val i modern tid” – Filmeye
**** ”Laddad krigshistoria! Imponerar stort! – DN
**** ”Storlagen! Episkt i Spielberg-stil!” – SVD

DEN RYSKA SPIONEN – Släpptes 21 augusti på DVD!
(Storbritannien/Kanada, 2016)
Moskva 1959. Under kalla krigets mörka tid lever den vackra Katya dubbelliv som anställd åt kommunistregimen och spion åt amerikanerna. När hon får i uppdrag att stjäla statshemligheter från den unge politikern Alexander begår hon sitt livs största misstag. Hon förälskar sig i honom. Sliten mellan sitt livsfarliga jobb som spion och sin passion för Alexander tvingas hon till ett svårt beslut, som kommer få så ödesdigra konsekvenser att de avslöjas först trettio år senare…
Stockholmstjejen Rebecca Ferguson är på väg mot Hollywoods höjder med sina roller i Mission: Impossible 5 och den kommande sexan samt Kvinnan på tåget, Life och The Snowman. I övriga roller ser vi Charles Dance (Tywin Lannister i Game of Thrones), Sam Reid (The Riot Club) och danske Thure Lindhardt (Bron).
Bästa film och bästa kvinnliga huvudroll på California Film Festival
“En romansitsk spionthriller som är både tät och välspelad” – Radio Times

PARADISSVITEN – Släpptes 28 augusti på DVD!
(Holland/Sverige/Bulgarien, 2015)
Alla vägar bär till Amsterdam för de människor vars öden korsar varandra i ett Europa som snabbt förändras. Jenya lämnar Bulgarien full av fotomodelldrömmar, men tvingas sälja sin kropp i horkvarteren. Yaya riskerar sitt liv för att hjälpa andra. Den serbiske krigsförbrytaren Ivica förföljs av sitt förflutna. Seka från Bosnien drivs av hämndbehov. Och den världsberömde svenske dirigenten Stig är blind för det som utspelas i hans egen familj – ända tills sonen Lukas rymmer hemifrån…
I sann Short Cuts-anda tvinnas flera gripande och verklighetsbaserade människoöden samman i hyllade PARADISSVITEN, en samproduktion mellan Holland, Sverige och Bulgarien som var Hollands Oscarbidrag det gångna året. Som dirigenten ser vi Magnus Krepper och hans fru spelas av Eva Röse.
“En av årets tre bästa filmer! Omskakande och berörande. Jag är helt knockad.” – Ronny Svensson, TV4
**** “Skådespelarna levererar med bravur!” – Filmtopp.se

ESCAPE ROOM – Släpptes 18 september på BLU-RAY och DVD!
(USA, 2017)
Världsfenomenet har blivit film. Men den här gången är skräcken på riktigt…
Lös gåtan – eller dö…
Escape Room-febern sprider sig som en löpeld i Sverige och övriga världen. Redan i dag finns 3500 tävlingslokaler och hundratusentals utövare. I leken stängs ett gäng kompisar in i ett rum inrett exempelvis som en fängelsehåla, varefter man har en timme på sig att ta sig ut med hjälp av ledtrådar gömda i rummet. Om man inte hinner i tid straffas man hårt. Fast bara på skoj förstås. I filmen blir fyra ungdomar inlåsta med en galning fjättrad med en kedja vid väggen. Ju längre tiden går, desto mer sträcks hans kedja ut. Men vad ungdomarna inte vet är att dåren är alldeles äkta – och så är även hans skarpslipade kniv…
Skeet Ulrich gör här sin första roll i en skräckfilm sedan Scream och lika kul är det att återse Sean Young, som hade sin storhetstid under 1980-talet med filmer som Blade Runner, Dune och Ingen utväg.
”Årets mest skrämmande rysare!” – Sunday Sport

VÅR TID SKA KOMMA – Släpptes 18 september på DVD!
(Danmark, 2016)
Året är 1967. I Köpenhamn bär ungdomarna blommor i håret, lyssnar på Beatles och njuter av den nyvunna friheten. Men på Gudbjergs fosterhem tycks tiden istället ha frusit till is. Här härskar rektor Heck med syfte att banka in lydnad i sina undersåtar. Skräckslagna gör de nyanlända bröderna Elmer och Erik allt för att märkas så lite som möjligt för att undgå Hecks repressalier, men Eriks klumpfot och livliga drömmar om att bli astronaut ställer hela tiden till det. När den enda lärare som är snäll mot dem skräms iväg så återstår bara två lösningar… fly eller slå tillbaka!
VÅR TID SKA KOMMA är en oerhört stark och sann historia som bränner sig fast i hjärnan. Filmen lockade hela 250 000 biobesökare i Danmark och är skriven av Søren Sveistrup, mannen bakom succéserien Brottet där både Lars Mikkelsen och Sofie Gråbøl innehade huvudroller. Medverkar gör även trefaldigt Guldbaggenominerade David Dencik.
***** ”Se filmen till varje pris! Den är ett mästerverk” – Tara
***** ”Får filmen Ondskan att framstå som en komedi” – Amelia
**** ”Höjdare! Det här måste ni se” – TV4
***** ”Känns ända in i benmärgen. Lämnar ingen oberörd” – Kulturmagasinet
**** ”Genuint skickligt gjord” – Metro
**** ”Lysande manus” – Sydsvenskan

VAD DÖLJER DU FÖR MIG? – Släpptes 25 september på DVD!
(Italien, 2016)
En varm sommarkväll samlas några par för att avnjuta en god middag tillsammans. De har känt varandra i åratal och borde veta det mesta om varandra. Men gör de verkligen det? Plötsligt får någon idén att testa ett socialt experiment. Alla ska lägga upp sina mobiltelefoner på bordet och få ta del av samtliga samtal och sms som dyker upp under kvällen! Efter livliga diskussioner går alla med på att delta – med deras egna hemligheter som högsta insats.
Mama mia! Detta blir en kväll som ingen av dem någonsin kommer att glömma…
VAD DÖLJER DU FÖR MIG? var det senaste årets största italienska biosuccé, både i hemlandet och internationellt. Vid David di Donatello-galan (Italiens Oscar) belönades filmen både för bästa film och manus. Remakes av filmen planeras nu i en rad olika länder, bland annat USA.
***** ”Genovese har fått till en fullträff med detta kammarspel om våra mobiltelefoner. Det är rena rama dynamiten” – M-magasin
**** ”Hysteriskt underhållande italienskt relationsdrama” – Amelia
**** ”Stor underhållning!” – Sydsvenskan
**** ”Helt underbar!” – Kulturmagasinet

HERDAR PCH SLAKTARE – Släpptes 25 september på DVD!
(USA/Sydafrika/Tyskland, 2016)
”En regering måste ha herdar och slaktare” (Voltaire)
Sydafrika 1987. Efter att 19-årige Leon skjutit ihjäl sju svarta civilpersoner tycks utgången av rättegången vara given. Dödsstraff! Motvilligt åtar sig advokaten John Webber fallet, som enligt alla bedömare är omöjligt att vinna. Men är det verkligen det? Webber inser snart att arbetet som fängelsevakt innebar ett stort trauma för Leon, som först gavs chansen att bli god vän med fångarna och därefter tvingades att vara delaktig i deras avrättningar. Hur kan en man påtvingas en dubbelroll som både herde och slaktare?
HERDAR OCH SLAKTARE bygger på ex-advokaten Chris Marnewicks verklighetsbaserade bestseller som nu blivit en både spännande och omskakande film. Webber spelas av Steve Coogan, mest känd för sin Oscarnominerade roll i Philomena.
”Högsta betyg. Starka skådespelarinsatser i en engagerande thriller utförd med käanslomässig styrka” – Cinema Perspective
***** ”Mästerlig. En av de mest fängslande filmerna på länge” – Channel 24

BREV FRÅN MÅNEN – Släpptes 2 oktober på DVD!
(Frankrike/Belgien/Kanada, 2016)
Södra Frankrike under 1950-talet.
Gabrielle är inte som andra flickor. Lika passionerad som temperamentsfull – och galen, enligt vissa – gör hon alltid vad som faller henne in. Hett förälskad i sin lärare ställer hon till skandal när hon blir avvisad och blir därför bortgift med den stabile José i ett kärlekslöst äktenskap. Men när Gabrielle insjuknar och skickas till en exklusiv kurort i alperna börjar hon leva på nytt. Här träffar hon den unge officeren André och den passion hon länge trott att var död flammar upp igen. Men som alltid för Gabrielle sker allt utan tanke på konsekvenserna…
BREV FRÅN MÅNEN är ett hyllat drama med Marion Cotillard som Oscarbelönades för rollen som Edith Piaf i La Vie en Rose. Filmen tävlade om Guldpalmen i Cannes och erhöll hela åtta Césarnomineringar, däribland för bästa film, regi, manus och kvinnliga huvudroll.
***** ”Skamlöst romantisk. Det är bara att ge sig hän” – SvD
***** ”Ett mästerverk om kärlekens verkliga natur” – Kulturmagasinet
**** ”Marion Cotillard gör sitt livs roll. Missa inte” – TV4
**** ”En historia att fångas av” – SR, P4

FEMALE FIGHT CLUB – Släpptes 2 oktober på BLU-RAY och DVD!
(USA, 2016)
Rebecca är inte bara den snyggaste fightern, hon är också den tuffaste. Det hårda livet i ringen har dock satt djupa spår, vilket förvärras när hennes far hamnar i fängelse anklagad för flera mord. Rebecca är redo att kasta in handduken, för gott. Men när hennes syster hamnar i bråk med kriminella bestämmer hon sig för att både försöka rentvå sin far och göra upp med den sadistiske bossen i den illegala fightingvärlden.
Amy Johnston är martial arts-experten och stuntkvinnan som nu även gör karriär som filmstjärna. Som stuntkvinna har vi sett henne som Scarlett Johanssons stunt double i Captain America: The Return of the First Avanger och som skådespelerska har hon gjort succé i Lady Bloodfight. Hennes far spelas av Dolph Lundgren, som även han fightas i filmen.
”En stjärna är född! Amy Johnston är både snygg och kan fightas. Det är många år sedan vi såg en actionistjärna av hennes kaliber” – The Action Elite

ASTRID LINDGRENS KLASSIKER (4-disc) – Släpptes 2 oktober på DVD!
(Sverige, 1953-1957)
DE ÄR HÄR NU! Äntligen ges Astrid Lindgrens älskade klassiker om Kalle Blomkvist och Rasmus ut för första gången på dvd! Filmerna som inte bara bjuder på massa spänning och skratt, utan som också är berömda för den odödliga frasen ”Fy bubblan!” och förstås för att ha introducerat rövarspråket!
Astrid ansvarade själv för manus till tre av filmerna och i en av rollerna ser vi en av Sveriges största barnstjärnor någonsin – fenomenet Eskil ”Rasmus” Dalenius!
Svenska Filminstitutet har restaurerat tre av filmerna och bland bonusmaterialet får ni inte missa den purfärska och unika intervjun med barnstjärnorna Eskil Dalenius och Sven Almgren så som de är i dag!
Kokalolasosfofinontot, helt enkelt!
4-disc box med filmerna Mästerdetektiven och Rasmus (1953), Luffaren och Rasmus (1955), Rasmus, Pontus och Toker (1956) och Mästerdetektiven lever farligt (1957).

ASTRID LINDGRENS SMÅ FAVORITER (2-disc) – Släpptes 2 oktober på DVD!
(Sverige, 1988-1990)
Mellan 1988 och 1990 gjorde SF en storsatsning på filmer byggda på noveller av Astrid Lindgren och tog in den mest lämpade manusförfattaren – Astrid själv!
De åtta filmerna innehåller ett pärlband av våra mest älskade skådespelare och visades på bio i en bejublad novellfilmskavalkad.
För första gången någonsin har dessa pärlor nu samlats i samma dvd-box. Filmerna rekommenderas till alla barn mellan 0-101 år.
2-disc box med filmarna Go’natt herr Luffare, Kajsa Kavat, Gull-Pian, Nånting levande åt Lame-Kal, Allrakäraste syster, Hoppa högst, Ingen rövare finns i skogen och Pelle flyttar till Komfusenbo.

JAN TROELL – SVENSKA BILDER (7-disc) – Släpptes 9 oktober på DVD!
(Sverige, 1699-1997)
Tillsammans med Victor Sjöström, Ingmar Bergman och Bo Widerberg räknas Jan Troell som vår allra största filmskapare – både internationellt och här hemma. Under Troells över femtio år långa karriär har hans filmer nominerats till sju Oscars och belönats med sexton guldbaggar, tre Golden Globe-statyetter och tio priser i Berlin. En storslagen bedrift som ingen annan svensk regissör är i närheten av.
Studio S är stolta att presentera sju av mästerregissörens mest hyllade och älskade filmer, flera av dem för första gången på dvd!
7-disc box med filmerna HÄR HAR DU DITT LIV (1966), OLE DOLE DOFF (1968), BANG! (1977), INGENJÖR ANDRÉES LUFTFÄRD (1982), SAGOLANDET (1988), IL CAPITANO (1991) och EN FRUSEN DRÖM (1997) samt bonusmaterial.
Filmerna är digitaliserade med förbättrad ljud- och bildkvalitet av Svenska Filminstitutet.

SERPENT – Släpptes 9 oktober på DVD!
(Sydafrika, 2017)
SERPENT är filmen som får de mest härdade skräckfansen att upptäcka att de hållit andan i åtskilliga minuter när filmen är slut.
Debutregissören Amanda Evans håller publiken i ett ondskefullt järngrepp rakt igenom.
Äkta paret Adam och Gwynneth beger sig ut i vildmarken för några efterlängtade dagar av frid för kropp och själ. Men när de vaknar i sitt tält är de inte längre ensamma. Nu har de sällskap av en svart mamba – världens farligaste reptil med ett gift som dödar på bara några minuter. Minsta rörelse och deras liv är till ända. Med en giftorm slingrande sig kring deras kroppar borde inte livet
kunna bli värre för dem, men det är just vad det blir…
BÄSTA SKRÄCKFILM: NIGHTFALL AWARDS, LOS ANGELES FILM FESTIVAL

FÖRSPILLDA DAGAR – Släpptes 16 oktober på DVD!
(USA, 1945)
Förspillda dagar är filmen som var nära att aldrig få biopremiär. Testpubliken förfasade sig över den starka realismen, så när Paramount erbjöds fem miljoner dollar (!) av spritlobbyister för att ”begrava” den alkoholkritiska filmen var man nära att nappa. Men filmen fick premiär, hyllades som en milstolpe av recensenterna och lockade storpublik. Sjufaldigt Oscarbelönade Billy Wilder (Sunset Boulevard, I hetaste laget) regisserade Ray Milland i sitt livs roll som en misslyckad New York-författare som en ödesdiger weekend hamnar i en spritstinn spiral som bär raka vägen mot helvetet.
Filmen belönades med de allra största priserna vid Oscar-, Golden Globe- och Cannes-galorna och anses än i dag vara det viktigaste verk som gjorts om alkoholism.
”En av de starkaste filmer som någonsin gjorts” – Stockholms-Tidningen
”En film med få motstycken i filmhistorien” – Rune Waldekranz, filmhistoriker
**** ”Otroligt fängslande. Ett hänsynslöst ärligt och skakande naket konstverk” – Expressen

THE GLEN MILLER STORY – Släpptes 16 oktober på DVD!
(USA, 1954)
James Stewart gör vad han ansåg vara en av sin karriärs bästa roller i The Glenn Miller Story. Filmen följer jazzlegenden ända från 1929 då han som fattig musiker tvingades pantsätta sin trombon, vidare via hans frenetiska jakt efter det unika sound som skulle bli hans signum och enorma framgång, fram till tiden då han for runt i Europa för att med sin musik gjuta mod i de allierade styrkorna. Ett uppdrag som också innebar hans tragiska död.
Den Oscarbelönade (bästa ljud) filmen var en av de tio största biosuccéerna i USA 1954 och dess soundtrack parkerade sig som etta på LP-listan i tio veckor. I småroller möter vi andra musikaliska storheter som Louis Armstrong, Gene Krupa och Frances Langford.
”En musikalisk filmfest” – Arbetet
**** ”James Stewart gör sin mest minnesvärda roll” – Aftonbladet

HELL’S ANGELS – Släpptes 16 oktober på DVD!
(USA, 1930)
Howard Hughes legendariska storfilm. Historiens dyraste film under många år.
När mångmiljonären och flygpionjären Howard Hughes sparkade igång Hell’s Angels var målet att göra den största och bästa flygfilmen i historien. Budgeten var rekordstor, inspelningsperioden (30 månader) var rekordlång och antalet stuntpiloter (137 st) var rekordmånga – liksom dödsfallen (tre piloter kraschade och dog).
Rekord blev det också i antalet sålda biobiljetter. Och i antalet beundrarbrev till nykomlingen Jean Harlow, vida omtalad för sin minst sagt utmanande sexualitet.
HELL’S ANGELS är historien om tre Oxfordkompisar som hamnar på olika stridande sidor när första världskriget bryter ut, samtidigt som de också kämpar om att erövra den kvinna som alla tre älskar…
”Oöverträffade flygscener” – Bonniers Stora Film Guide
”Scener som pressar åskaderens hjärta upp i halsen” – Stockholms-Tidningen

I WANNA HOLD YOUR HAND – Släpptes 16 oktober på DVD!
(USA, 1978)
Året är 1964. The Beatles är på väg till USA för allra första gången och landets ungdomar har blivit komplett galna! Idolernas hotell är invaderat av horder med idoldyrkare, poliser och reportrar. Beatleshysterin är total!
Mest hysteriska är sex ungdomar från New Jersey, som är beredda att göra allt för att inte bara få se idolerna uppträdda, utan även komma dem nära inpå livet. Alla medel är tillåtna! Till och med bilstöld, prostitution, rån och inbrott…
Steven Spielberg har producerat denna vilda nostalgitripp fullproppad med härliga Beatleslåtar. För regi och manus svarar Robert Zemeckis. Detta var startskottet på hans fantastisk karriär som kantats av storsuccéer som Tillbaka till framtiden-trilogin, Den vilda jakten på stenen och sexfaldigt Oscarbelönade Forrest Gump.
”Bitskt och roligt om Beatlesfebern” – Aftonbladet
”Wow, vilken underbar film! Charmig och otroligt rolig. Zemeckis bästa!” – DVD Movie Guide

MED TIO CENTS PÅ FICKAN – Släpptes 16 oktober på DVD!
(USA, 1944)
”En av de bästa amerikanska komedier som gjorts” – Bonniers Stora Film Guide
Succéregissören John L. Sullivan tröttnar på att snickra ihop lättköpta komedier och vill nu göra en film om de fattiga i USA. För att sätta sig in i ämnet lämnar han Hollywoods glittriga låtsasvärld för att ge sig ut i verkligheten, förklädd till luffare och med bara tio cents på fickan…
Preston Sturges var en av 1940-talets stora komediregissörer och har tjänat som inspiration för filmskapare som bröderna Coen. Han avvek gärna från gällande stilmönster och svingade sig som här mellan slapstick och socialt patos. I huvudrollerna ses Joel McCrea, främst känd från Hitchcocks Utrikeskorrespondenten, och Veronica Lake, vars peek-a-boo-frisyr skapade mode över hela världen.
En av historiens 40 bästa amerikanska komedier – American Film Institute
Ett av de 30 bästa film-manus som skrivits – Writer’s Guild of America
***** ”Ett mästerverk” – Empire

INGENJÖR ANDRÉES LUFTFÄRD – SläppTes 16 oktober på DVD!
(Sverige, 1984)
Efter åratal av planering lyfter vätgasballongen Örnen från Spetsbergen den 11:e juli 1897. Målet för ingenjör Andrée och hans mannar är att komma först till Nordpolen och hissa den svenska fanan där ingen människa tidigare satt sin fot. Men redan tidigt tornar svårigheterna upp sig. Människans litenhet blir påfallande inför de mäktiga naturkrafterna och expeditionen blir en resa rakt mot döden, med Andrée som en härförare piskad av en vansinnig dröm att möjliggöra det omöjliga.
Ingenjör Andrées luftfärd var 1982 den dyraste filmproduktionen i svensk historia. Inga pengar sparades för att bygga exakta kopior av verklighetens ballong och ballonghus. Spaltmil skrevs om hur inspelningen drabbades av både orkanvindar och skenande kostnader, men i slutändan fick vi en hyllad storfilm som många räknar bland svensk films främsta verk.
BONUSMATERIAL
• Kommentarspår med Jan Troell och Bea Uusma, författare till Expeditionen: min kärlekshistoria, en bok om Andrée-expeditionen. • En frusen dröm, Troells biodokumentär från 1997 om expeditionen (60 min). • Nyinspelad intervjufilm med Troell av Stefan Nylén (22 min). • Troells egna 8mm-filmer från en rekognoseringsresa till Spetsbergen 1976 (20 min). • Inspelningsreportage från SVTs Magasinet från 1981 (15 min). • Bortklippt scen (28 min). • Biotrailer. • Stillbildsgalleri.

MITT LIV SOM HORA – Släppdes 16 oktober på DVD!
(USA, 1941)
När Nelly Arcans första bok, ”Whore”, kom ut 2001 gjorde den sensation. Med en lika provokativ historia som hennes egen personlighet blev boken om den prostituerade kvinnan årets snackis, inte minst för att den handlade om henne själv.
Under de kommande åtta åren var Nelly en stor stjärna på den litterära kändishimlen. Men efter att ha fullbordat sin femte bok hittades hon död i sin lägenhet i Montreal. Hon hade hängt sig.
Filmen om Nelly tecknar ett fascinerande porträtt av en komplex kvinna med ett inre tvång att förföra, besatt av skönhet och paniskt rädd för åldrande, som levde ett tumultartat liv där ett ord som ”lagom” inte existerade.
**** “Mylène Mackay är storartad. Ett naket och nyanserat porträtt” – Montreal Gazette
”Fascinerar och fängslar”- La presse

STUDIO S OCH VIDEOVÅLDET (8 disc) – Släppdes 16 oktober på DVD!
ÅRTIONDETS DVD-HÄNDELSE!
Den andra december 1980. Ett datum som förändrade filmbranschen för evigt – och gav eko över hela västvärlden. Det var då det ökända Studio S-programmet visades och över en natt skapade ett nytt begrepp – VIDEOVÅLD! Filmtitlar som Motorsågsmassakern och Verktygsmördaren fanns genast på alla svenskars läppar. Debatten svallade hög i media och i riksdagen. Allmänheten skrek på förbud. Polisrazzior lamslog videovärlden. Moralpanik av gigantiska proportioner var ett faktum. Nu har svenska folket chansen att återuppleva det mest beryktade debattprogrammet i vårt lands historia i denna unika dvd-box, komplett med massvis med extramaterial och filmerna som orsakade tumultet. Allt i helt ocensurerad form!
STUDIO S: VEM BEHÖVER VIDEO?
Hela programmet i originalskick.
PLUS DE BESLAGTAGNA FILMERNA SOM ORSAKADE TUMULTET. OCENSURERADE!
Motorsågsmassakern
Verktygsmördaren
The Boogeyman
Dödens mannekänger
Eaten Alive
Terror

© Studio S Entertainment

print

Våra samarbetspartners