ELF – THE MUSICAL, Tivoli Koncertsal, Köpenhamn den 23 november 2017

I rollerna: Pelle Emil Hebsgaard, Christiane Schaumburg-Müller, Niels Ellegaard, Julie Steincke, Mikkel Lomborg, Camilla Bendix, Tommy Kenter
Spelas t.o.m. den 26 december

Efter att gjort succé både på Broadway och West End har musikalen som baserats på Will Ferrells julfilm från 2003, Elf, nått våra nordliga breddgrader. Faktum är att detta är den första uppsättningen utanför USA och England. En annan nyhet är att de har lagt hela handlingen till Köpenhamn så varuhuset är Magasin och Central Park har blivit Tivoli även Hotell D’Angleterre och Axel Torv dyker upp. Namnen på rollfigurerna har också blivit fördanskade således har bl.a. Buddy döpts om till Brormand och Jovie har blivit Julie.

Om ni av en händelse glömt bort eller inte sett filmen så handlar Elf om tomtenissen Brormand som vuxit upp på Grönland i Tomtens verkstad. Han har alltid kännt sig som en riktig nisse fast han är dubbelt så stor som de andra. Till slut så berättar Tomten att detta inte är hans biologiska familj utan hans far finns i Köpenhamn. Så Brormand bestämmer sig i all sin naivitet att promenera till Köpenhamn och hitta sin riktiga pappa. Men det blir inga öppna armar när han väl hittat honom utan Brormand måste använda all sin julmagi för att vinna faderns gunst.

Att musikalen är på danska torde inte skapa några som helst större problem för den svenske åskådaren. Möjligtvis vid ett par tillfällen då skämten är väldigt interna. Men annars är det en väl spenderad kväll och för all del passa på och njut av det vintriga Tivoli – var där gärna en timme eller så innan föreställningen börjar och ta en promenad runt parken och efter föreställningen missa inte lasershowen Illuminationer till tonerna av julmusik

Biljetter och mer info

skriven 2017-11-24

Skriv ut sidan

Våra vänner