ELF – THE MUSICAL, Tivoli Koncertsal, Köpenhamn den 23 november 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I rollerna: Pelle Emil Hebsgaard, Christiane Schaumburg-Müller, Niels Ellegaard, Julie Steincke, Mikkel Lomborg, Camilla Bendix, Tommy Kenter
Spelas t.o.m. den 26 december

Efter att gjort succé både på Broadway och West End har musikalen som baseras på Will Ferrells julfilm från 2003, Elf, nått våra nordliga breddgrader. Faktum är att detta är den första uppsättningen utanför USA och England.

Flytt av handlingen

I samband med den geografiska flytten har man förlagt hela handlingen till Köpenhamn, så varuhuset är Magasin och Central Park har blivit Tivoli, och även Hotell D’Angleterre och Axel Torv dyker upp. Namnen på rollfigurerna har också blivit fördanskade således har bl.a. Buddy döpts om till Brormand och Jovie har blivit Julie.

Naiv tomtenisse

Om ni av en händelse glömt bort eller inte sett filmen så handlar Elf om tomtenissen Brormand som vuxit upp på Grönland i Tomtens verkstad. Han har alltid känt sig som en riktig nisse fast han är dubbelt så stor som de andra. Till slut berättar Tomten att han inte växt upp med sin biologiska familj. Istället finns hans far i Köpenhamn. Därför bestämmer sig den naive Brormand för att promenera till Köpenhamn och hitta sin riktiga pappa. Men det blir inga öppna armar när han väl hittat honom, utan Brormand måste använda all sin julmagi för att vinna faderns gunst.

Interna skämt

Att musikalen är på danska torde inte skapa några större problem för den svenske åskådaren. Möjligtvis vid ett par tillfällen kan detta förosaka problem då skämten är väldigt interna. Fast annars är det en väl spenderad kväll, och passa för all del på och njut av det vintriga Tivoli. Var där gärna en timme eller så innan föreställningen börjar och ta en promenad runt parken. Och när föreställningen väl är slut; missa då för all del inte lasershowen Illuminationer till tonerna av julmusik.

Biljetter och mer info

skriven 2017-11-24

print

Våra samarbetspartners