DIRTY DANCING – THE MUSICAL, Tivoli Koncertsal, Köpenhamn den 26 februari 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Spelas tom den 30 april

I slutet av augusti 1987 släpptes det en film som många i branschen trodde skulle försvinna lika snabbt som den kom. Den hade inte allt för kända namn i rollerna och var inte heller speciellt hypad men folk älskade den och filmen fortsatte gå vecka in och vecka ut – själv såg jag den först i början av december och då hade vänner och bekanta tjatat på mig i veckor att jag skulle gå och se den. Filmen vi pratar om är ju självklart Dirty Dancing som gjorde Patrick Swayze och Jennifer Grey till ikoner för kommande generationers romantiska favoriter. Att filmen skulle bli musikal är föga förvånande. Musikalen som startade i Australien har även satts upp i London och turnerar en hel del men ännu inte nått Broadway sattes upp av Anders Albien våren 2012 i Stockholm har nu nått Tivoli i Köpenhamn.

För er som inte vet eller kommer ihåg storyn så är året 1963 och läkarfamiljen Houseman har åkt till Kellermans pensionat ute på landet. Pensionatet erbjuder en hel del underhållning bl.a. ges det danslektioner i mambo och andra latinska danser av staben med Johnny Castle som den store idolen. Hur som blir dottern Baby Houseman förälskad i Johnny och resten är som man säger historia.

Regissören Anders Albien har lyckats utmärkt med både dekor (som är helt makalös – mer film än dekor) och skådespelare för att ta denna vita dukens story till scenen. Silas Holst (Johnny) och Mathilde Norholt (Baby) tolkningar av rollerna får nog den salige Patrick Swayze att le i sin himmel. Fast än all dialog (nästan) är på danska så har nog ingen svensk problem med att följa storyn. Och att föreställningen är en succé kan väl ingen tvivla på då det sålts 170 000 biljetter i förköp!!!

Mer info

skriven 2015-02-26

print

Våra samarbetspartners