NÖTKNÄPPAREN, Tivoli Koncertsal, Köpenhamn den 20 november 2014

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Spelas tom den 28 december

Ja, så var det dags igen för baletten som är så starkt förknippad med julen att utan den så hade det varit som en jul utan Kalle. Skulle ni nu inte känna till Nötknäpparen av Pjotr Tjajkovskij så känner ni till den välkända musiken ”Blommornas Vals” och ”Karamellfeens Dans”.

Detta är en nypremiär av uppsättningen från 2012 dvs att balettchefen Peter Bo Bendixen står för koreografin och Hennes Majestät Drottning Margrethe av Danmark står för scenografin.

Tivolis Nötknäpparen utspelar sig på julafton i 1870-talets Köpenhamn där Claras familj har bjudit in en del gäster. Bland gästerna återfinns diktaren HC Andersen, balettmästaren August Bournonville samt Tivolis chef Bernard Olsen och alla har klappar med till Clara. Clara somnar vid granen och tar med alla sina intryck till världens bästa drömställe: Tivoli. Vägen dit går genom storm och snö som sen magiskt förvandlas till en somrig oas fylld med dans och musik lett av Tivolis egna Harlekin, Columbine och Pjerrot.

Ensemblen är återigen väldigt internationell med dansare från bl.a. Danmark, England, Spanien, USA och Sydafrika.

Föreställningen känns lite annorlunda än 2012 men är i stort identisk. Men den ligger lite i lä om man jämför den med Det Kongelige Teaters uppsättning förra året. Det är väl värt mödan att ta med familjen och ta vara på chansen att se denna klassiska julbalett på andra sidan sundet.

Litet PS
Självklart ingår inträdet till Tivoli i biljettpriset så var ute i god tid innan och passa på att uppleva Jul i Tivoli som i år har ett alptema.

För biljett info.

skriven 2014-11-22

print

Våra samarbetspartners