NAUSE – 100 miljoner streams senare nu följer han upp succén med nytt släpp tillsammans med MISS LI

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nause är en av Sveriges största DJ-akter och ligger bakom hits som ”Made Of”, ”Hungry Hearts” och ”Head Over Heals” men det var med ”Dynamite” som Nause slog igenom på en ny nivå. Låten streamades över 100 miljoner gånger, cementerade sig på den svenska topplistan i veckor och låg topp 20 på amerikanska Billboard Dance Chart, Amerikansk Dance Radio och Club Chart UK.

Från och med nu kommer Nause att frontas av Jacob Criborn medan Leonard Scheja fokuserar all sin tid i studion.

”Jag kommer fronta Nause, jag gillar att resa, turnera, vara i studion och göra promo. Leo älskar att vara i studion och kommer vara där all sin tid nu. Allt föll sig väldigt naturligt. Framförallt i läget nu när jag kommer satsa väldigt mycket kraft internationellt.”

Nu är Nause tillbaka med nya singeln ”Aqualung” tillsammans med Miss Li, som de har jobbat tillsammans med i ett år. Musikaliskt fortsätter Nause sin resa från house till en mer elektronisk musik i poparrangemang.

”Miss Li har en fantastisk känsla i sin röst och bidrog till precis den känsla vi ville uppnå med låten. Versen är lite mörka och refrängen har ett skönt pianoackord, en bra kontrast och mega kände vi. Vi är otroligt stolta över den här låten.”- Jacob Criborn

Miss Li om samarbetet: ”Ända sedan Nause släppte låten ”Made Of” så har jag med stor beundran fascinerats av deras hitkänsla och jag är väldigt glad över att vi nu släpper vår låt Aqualung tillsammans. Detta är en låt och ett samarbete som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.”

I år firar Nause sitt tioårsjubileum. 2008 startade barndomsvännerna Jacob Criborn och Leonard Scheja duon Nause men det var först tre år senare som de slog igenom på bred front med singlarna ”Made Of” och efterföljande ”Hungry Hearts”. Sedan dess har Nause nominerats till P3 Guld och Grammis, spelat på världens mest omtalade klubbar, skördat globala listframgångar och uppträtt på flera festivaler, senast i somras när Nause uppträdde på Bråvalla.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners