UR & PENN OCH ÅHLÉNS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Min 1: a artikel om Ur & Penns bedrägliga affärsmetoder var publicerad 11 maj 2020. Den hette ”Kan det möjligen vara så att vissa företag missbrukar korttidsarbetsstödet för egen vinning?”
Den följdes av ytterligare 12 artiklar. Här är länkar till samtliga 13 artiklar om Ur & Penns destruktiva kund- och klocködeläggelser:
13/ Nordkoreas Diktator Kim Jong-Un och Ur & Penns Abel Al Saffar
12/ ”i ena hörnet Ur & Penn, i det andra…
11/ / ”Ur & Penn och Fritiof Nilsson Piraten
10/ “LÅNGFINGRET – Ur och Penn:s “omslagspojke”
9/ ”Tre utomordentligt verksamma karriärfrämjande råd
8/ ”Ur och Penn och 830 namn
7/ ”Ur & Penn och Armbandsklockans dag
6/ ”Ur & Penn och Halleys komet
5/ ”Ur & Penn: Vi vill att du skall vara nöjd, dock helt på våra villkor
4/ ”Vi skiter i dig! Hälsningar Ur & Penn
3/ ”Urspårat Ur & Penn – Ur led är tiden
2/ ”Stjäl med den ena handen och tigger med den andra
1/ ”Kan det möjligen vara så att vissa företag missbrukar korttidsarbetsstödet för egen vinning?

Det har gått mer än två år sedan som jag började skriva om och kritisera Ur & Penns verksamhet, och jag har till dags dato inte fått ett enda svar på någon av mina tjugo frågor, som du kan bekanta dig med på exempelvis min artikel: UR & PENN: Vi vill att du skall vara nöjd, dock helt på våra villkor – JPS Media

Det har gått mer än 2 år sedan som jag började skriva om och kritisera Ur & Penns verksamhet, och jag har till dags dato inte erhållit den kompensation som varje anständig affärsdyrkare för länge, länge sedan skulle ge mig.

”Axel Johnson-koncernen säljer varuhuskedjan Åhléns, enligt ett pressmeddelande.
Totalt handlar det om 47 varuhus samt Åhléns Outlet och Designtorget.
Ayad Al Saffar, koncernchef och majoritetsägare av Axcent of Scandinavia som bland annat äger Ur & Penn, blir ny majoritetsägare i bolaget.
New Wave-grundaren Torsten Jansson och Göran Härstedt, som är vice koncernchef i New Wave, tar minoritetsposter i bolaget.
’Jag är mycket glad och stolt över att få chansen att driva Åhléns fortsatta utveckling framåt. Det är ett av Sveriges äldsta och finaste varumärken som alltjämt har nästintill 100-procentig varumärkeskännedom och en unik relation till lojala kunder runtom i Sverige’, säger Ayad Al Saffar i ett uttalande och fortsätter:
’Detaljhandel i butik kommer även fortsättningsvis ha en given position i sällanköpshandeln, och Åhléns kommer att ha en viktig plats i den marknaden’.
Åhléns har gått med förlust i en rad år”, skriver TT

”Åhléns har gått med förlust i en rad år”
Men herr Ayad Al Saffar är övertygad om att han kommer omvandla den till en lönande affär.
Som en vän av ordning, frågar jag mig hur skall det gå till? Om Axel Johnson AB, som ägs av Antonia Ax:son Johnson, har misslyckats med att göra Åhléns lönsam, hur kan herr Ayad Al Saffar lyckas med att vända trenden?
Jag har ett svar: Bekanta dig med mina 13 tidningsartiklar nämnda ovan, och jag är säker på, att även du kommer att fatta hur denna transformation från förlust till vinst kommer att ske.
Jag kan naturligtvis inte se i framtiden, men jag misstänker att det är sista gången du läst något positivt om Åhléns.
Jag är förvånad att Antonia Ax:son Johnson, som jag hyser djup respekt för, gör affärer med herr Ayad Al Saffar.

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker

© Vladimir Oravsky

print

Våra samarbetspartners