THE BEEKEEPER – för den som nöjer sig med action i högt tempo

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: David Ayer
Skådespelare: Jason Statham, Emmy Raver-Lampman, Bobby Naderi, Josh Hutcherson, Jeremy Irons
Premiär: 2024-02-21
Betyg: 2

Kriminella callcenters som lurar äldre på alla deras besparingar borde vara skäl nog för vem som helst att gå man ur huse för att hämnas och skicka dessa parasiter till skärselden. Då är det en himla tur att just en biodlare kan navigera sig fram till ondskans centrumnav och visa var skåpet ska stå.

Adam Clay (Jason Statham), en pensionerad specialagent som kallas “biodlare”, är en del av ett statligt program så hemligt att inte ens FBI vet om det. För att göra det hela enkelt ur ett meta-perspektiv, försörjer han sig också som biodlare hos den vänliga änkan Eloise Parker, spelad av Phylicia Rashad (känd från The Cosby Show), som faller offer för internetbedragarna.

Spår leder till maktens centrum

Efter en kort redogörelse från hennes dotter, Verona Parker (en helt missplacerad karaktär som FBI-agent vars scener är urusla), tar Adam Clay saken i egna händer. Spåren leder hela vägen till maktens centrum, och nu ska det hämnas och hämnd blir det gott om.

Förmaningar till de gnidna

Adam Clays kvaliteter får alla andra specialförband att framstå som Kalle Anka & Co., speciellt när han kliver in genom dörren och ger några enkla förmaningar till de gnidna bedragarna om hur de kommer att möta Hin håle om de inte genast, omedelbart slutar upp med sin verksamhet.

Fungerar utan överraskning

För den som nöjer sig med action i ett högt tempo där ”bad guys” och några goda avlivas på löpande band av enmansarmén Statham fungerar detta utan överraskning. Men även om Jeremy Irons försöker höja nivån och Minnie Drivers skönhet strålar i några korta scener, är det uppenbart att logik, trovärdighet och välplacerad dialog saknas i varje bildruta från början till slut.

Den här filmen lämpar sig ypperligt för den som vill stänga av hjärnan i 1 timme och 45 minuter, precis som även regissören David Ayer, regissör till Fury och manusförfattare till Training Day, verkar ha gjort.

print

Våra samarbetspartners