BIGFOOT JUNIOR (The Son of Bigfoot)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Jeremy Degruson, Ben Stassen
Originalröster: Cal Brunker, Joey Camen, Joe Thomas

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-07-28

Så var det dags att låta den nya generationen stifta bekantskap med den mytomspunna Sasquatchen även kallad Bigfoot.

I denna belgisk/amerikanska animerade film tillägnad den yngre får vi stifta bekantskap med den 12-årige Adam vars pappa försvunnit (och antas vara död) när Adam blott var en bebis. Efter att Adam fått sitt hår nedkletat med tuggummi och tvingats klippa det vaknar han upp och upptäcker att håret vuxit ut igen. I sitt förvirrande tillstånd hittar Adam samtidigt sin mammas hemliga korrespondens med sina “döde” pappa. Adam ger sig ut för att hitta sin pappa djup inne i skogen. Väl där upptäcker Adam att hans pappa är Bigfoot och pappans bekantskapskrets består av en ekorre, en hackspett, ett par tvättbjörnar och en grizzlybjörn.

Men varför försvann pappan – jo det visar sig att ett ont hårproduktsföretag är ute efter hans DNA och nu är jakten i full gång – igen.

Produktionen är väl ok med tanke på målgruppen men vad som saknas är glimten i ögat och lite för oss vuxna som måste följa med. Man tänker sålunda på alla Disney/Pixar och Dreamworksfilmer som har massor av referenser som kidsen inte märker av.

skriven 2017-07-20

print

Våra samarbetspartners