LARS MORTIMER : (HÄLGE) EN BLIXT FRÅN KLAR HIMMEL – från den ena fullträffen till den andra

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bokförlaget Semic
Serie: Hälge
Genre: Tecknade serier
Antal sidor: -
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2023-08-23

Ugglor är erkänt symboliskt kloka och visa. De två som är med i Hälge serierna dryftar livets viktigaste frågor. Som: “Varför stannade vi i den här kylan?” Ja, många andra fåglar flyger ju söderut. Om de inte frusit fast.

Livet uppe i norr är inget för mesar. Hälge försöker hålla ut och överleva ännu en jakt. Livet efter detta i en gryta… Nej tack, älgar gör sig bäst i motljus på en tjärn.

Se upp alla små plantor!

Fast alla små träd håller inte med, när Hälge går fram som en seriemarodör och mumsar i sig de läckra små bebisplantorna. Även träden tar filosofin som hjälp när det ser mörkt ut. Det enda kvarvarande trädet på kalhygget talar om ljus och rymd … inför en publik av ilskna stubbar. “Där åker jag”, påpekar en stubbe när timmerbilen åker förbi.

Smart kottetupplur – och tuffa tider för myrstackarna

De som har det bäst tar en lång tupplur och missar hela vintern. Som igelkotten Kotten. Pissmyrorna har det sämre när de ska övervintra … alltid är det någon som ska springa på toa. När ett träd krossar myrstacken undrar de stackars myrorna (myrstackarna?) om försäkringen täcker skadorna.

Blixt i hårdträning

Att vara tamdjur är inte bättre. Hunden Blixten sätts i hårdträning på löpband för att vara i form till jakten, så att han kan slå till som en blixt från klar himmel. I djupsnö har självklart älgen Hälge fördel av sina långa ben … utan att ha behövt ta till löpband.

Fullträff till fullträff

Lars Mortimers Hälge serier går från fullträff till fullträff utan att Hälge själv någonsin blir träffad. Både de gamla och de nytecknade serierna är av yppersta kvalitet.

Årets julalbum En Blixt från klar himmel är väl som en skänk från ovan?!

print

Våra samarbetspartners