LARS MORTIMER : (HÄLGE) ÄLG OCH LÅGOR – slitstark klassisk Hälge till både form och innehåll

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bokförlaget Semic
Genre: Tecknade serier
Antal sidor: 48
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-08-12

Tjechovs regel var att om man visar en pistol som hänger på väggen, så måste den avfyras innan sista akten är slut. Lars Mortimers regel är att det är roligast om skottet missar. Och missar, det gör jägarna i skogarna kring den lilla byn Avliden gång på gång på gång i denna klassiska inbundna Hälge-volym, som kommer lagom till höstrusk och julklappsinköp – och allt är precis som det ska vara!

Jägarna och deras pass blir helt översnöade. Det är deprimerande när våren kommer och snön smälter, för tänk så mycket snö som skottats i onödan!

Vargskinnspäls, myrmedel och nät-dejting för spindlar

Hälge införskaffar en vargskinnspäls för att trivas bättre med vinterkylan. Igelkotten Kotten är på jakt efter sin kam. Myran Harry spelar på Bingolotto och vinner tio års förbrukning av … myrmedel. Hälges spindelkompis provar på nät-dejting. Och det går bra tills det blir en fnurra på tråden. Flyttfåglarna tar en sista-minuten-resa söderut. Alla älgarna hurrar när jakten är över – och inte en enda älg har blivit skjuten.

Naturfoton och skojiga vitsar

Här finns också skojiga sidor med ordvitsar, skämt, kul citat och knepiga fakta, och hela uppslag med fina naturfoton där man vitsar till det med roliga pratbubblor.
Vad säger den ena lunnefågeln till den andra?
Svar: Har du också frack på dig idag?!
Givetvis står den tecknade älgen Hälge bredvid och kommenterar naturfotografierna …

Pappersmassa från lyckoträd

Allt är sig så likt i skogarna kring den lilla byn Avliden. Så pass likt att jägaren Edwin börjar filosofera om det är i år eller i fjol … Hur kan man vara säker? Och Hälge vandrar runt i skogen på jakt efter ett speciellt ställe där han kände sig lycklig. Men skogen är sig så lik överallt med alla sina träd …Läsaren kan hjälpa till och påpeka att Hälge var lycklig på sidan 42. Kanske är denna sida gjord av pappersmassa från Hälges lyckoträd?

Jämna plågor och blandat elände

Det är jämna plågor och blandat elände i Hälge – Älg och lågor. Och det är just det som skänker lycka och skratt till läsaren. Så här ska det vara – jaktolycka, snöslask, glesbygdsproblematik och myror med husvagnar. Man känner igen sig i byn Avliden, stället där folk ser fler älgar än bilar och helt sonika ger sig ut på bilspaning. Hälge är fortfarande bara en sextaggare, men humorn är en tolvtaggare.

En fin tradition kommer ut med ännu en inbunden volym – slitstark till både form och innehåll. Precis som älgen Hälge själv.

print

Våra samarbetspartners