CRAZY CHRISTMAS 2023: THE HOUSE OF UHYGGE, Glassalen, Tivoli, Köpenhamn den 26 december 2023 – ett (o)hyggligt farväl

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Manus och regi: Vivienne McKee
I rollerna: Vivienne McKee, Kevin Kiernan-Molloy, Katrine Falkenberg, David Bateson, Sebastian Harris, Andrew Jeffers, Claus de Lichtenberg
Spelas: 14 november - 30 december

Crazy Christmas julshow fyller fyrtio i år, och det verkar som om årets show The House of Uhygge även blir den sista… Nu är det inte London Toast Theater och Vivienne McKee som kastar in handduken utan Tivolis ledning har bestämt att från och med 2024 ska en dansk barnmusikal härbärgera i Tivolis Glassalen som huserat showen de senaste 25 åren. Nu får vi hoppas att de hittar nån ny lokal och så får vi se vart Crazy Christmas tar vägen nästa år.

Årets show The House of Uhygge går ju så att säga mer i skräckens tecken och har mer av ett Halloween-tema än ett jultema. Det kreativa teamet, med Vivienne McKee i spetsen, har tittat på och inspirerats av gamla skräckfilmsfigurer som Dracula, Varulven, Dr. Jekyll och andra monster.

Grannslottet säljs till Dracula

Resultatet blev en story som utspelas på ett gammalt skotskt slott beläget vid Loch Ness. Slottet ägs av forskaren Dr. Jekyll, som har hyrt ut delar av slottet till Barbie och Ken förlåt Gwyneth (och tvillingsystern Heidi) och Ben, som håller på att köra igång ett hälsoinstitut. Samtidigt åker Gwyneths pojkvän Hamish iväg till Transsylvanien för att sälja grannslottet till Dracula, så nu tar Highway To Hell sin början…

Väldigt farsartat

Mer än så törs jag inte berätta. Men jag kan avslöja att föreställningen innehåller ett par fasanfulla musiknummer. Visst är detta väldigt farsartat, men det är ju detta man förväntar sig när Crazy Christmas Cabaret sätter igång och publiken involveras självklart också från och till.

Crazy Christmas kan väl närmast jämföras med våra nyårsrevyer. Även shower som Hipp Hipp har nog också inspirerats av den brittiska Toast-traditionen.

Kan vara sista gången

När föreställningen är slut lämnar man som vanligt skådeplatsen med ett nöjt leende, fast denna gång lite mer sorgset då det kan vara sista gången. Hinner ni med det så se till att ta chansen att se föreställningen innan det är försent.

Värt att nämna här är också att förutom att sätta upp den årliga Crazy Christmas Cabareten, så genomför London Toast Theater även en hel del företagsevent.

Generalrepetition inför nyår

Kvällen avslutades med att Tivoli bjöd på sitt årliga jul-fyrverkeri, som genomfördes på juldagen och annandagen. Detta bör ses som en generalrepetition inför nyårsfirandet, och det var självklart lika storslaget som vanligt.

print

Våra samarbetspartners