CHRISTMAS NIGHT, Slagthuset, Malmö den 14 december 2023 – julkul i dansbandstakt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det dags för årets och samtidigt tionde upplagan av Christmas Night. I år är det första gången en grupp håller i arrangemanget nämligen Arvingarna och till deras hjälp har de Linnea Henriksson.

Showen körde igång med Ser du stjärnan i det blå och fortsatte med Önska God jul till varann, och då började också snön falla på scenen. Så simpelt men ack så effektfullt.

Egna jullåtar

Efter en presentation av de medverkande satte sig alla i Linneas myshörna och fick dela med sig av sin jul. Därefter tog Linnea över micken och körde sin egen jullåt Fira jul med mig. Även Arvingarna körde en egen jullåt Juletid (en försvenskning av Cliff Richards gamla Mistletoe and Wine) med Kim som sångare och efter det att Linnea fått inleda låten med klockspel.

Jazzigt tonfall i klassiska sånger

Kvällen fortsatte med en annan Arvingarna-signerad sång, Dröm om december därefter blev det lite högläsning med Linnea av dikten Tomten till tonerna av ledmotivet till Karl Bertil Johnsson, som sedan fortsatta med Svante Thuressons text. Det jazziga tonfallet med generöst saxofonkomp fortsatte med ett medley av klassiska jullåtar som Have Yourself A Merry Little Christmas, Baby It’s Cold Outside, White Christmas och Jingle Bells.

Även Lasseman fick glänsa

Sedan blev det lite lugnare när Linnea sjöng Jul jul, strålande jul, varpå Casper kom in och då var det dags Julen är här. Även Lasseman fick glänsa lite när han satte sig vid flygeln och spelade Ser du månen där du är ikväll? (Tillsammans igen) som tillägnades de som inte är kan komma hem till jul eller inte är med oss längre.

Efter det var det dags för hitsen då Mello och Karaoke-favoriten Eloise och Lyckligare nu gjorde ett avbrott bland jullåtarna. Dansgolvsfavoriten Tänker inte alls gå hem avslutade första setet

Hur man bäst kommer i julstämning

Andra halvan rivstartade med Christmas, vilken följdes av You Make It Feel Like Christmas. Killarna i Arvingarna började diskutera om hur man bäst kommer i julstämning och till slut var ju alla överens om att det var när snön faller och då var det ju självklart att de skulle dra igång deras egna När snön faller och visst gick snömaskinen åter igång här.

Klädbyten

Linnea hann med ett antal klädbyten och i ny skrud hade hon en liten monolog innan hon framförde Vikingarnas gamla Den stora dagen. I rättvisans namn ska påpekas att även grabbarna hann med ett par klädbyten. Efter ytterligare lite snack om att det var bättre förr körde de igång Klart det ska bli jul från Arvingarnas senaste julskiva.

Casper som lucia

Sedan följde klassiska Rudolf med röda mulen innan det blev lite mer seriöst med Bethlehems stjärna som gick över i Santa Lucia. Stämningen lättades upp av att Casper också kommer ut som klädd som Lucia. Detta följdes av lite skojande och käbbel. Därefter följdes en mash-up av Lucia sånger. Det fortsatte med Ding Dong Merrily On High innan Casper körde en jazzpoppig variant av Oh Holy Night.

Ave Maria

Vid det här laget har vi närmat oss kvällens final. Ett medley av det lite rockigare slaget tog vid här i form av klassikerna Winter Wonderland, Rockin’ Around The Christmas Tree, Blue Christmas och Run Rudolph Run.

Showen avslutades med Ave Maria på italienska men i sann Christmas Night anda skulle publiken också få sjunga Nu tändas tusen juleljus

Det proffsiga går inte att komma ifrån

Årets koncept skiljde sig en del från tidigare år, men förändringar förhöjer eller hur det nu är det man säger? Kanske inte alltid, bör emellertid tilläggas. För det vilade, fullt naturligt, lite väl mycket dansbandstempo över helheten. Även det jazzorienterade, med väl mycket saxofonsolon, kändes lite malplacerat. Att det hela tedde sig proffsigt går dock inte att komma ifrån.

Kan inte klaga på juligheten

Sedan saknar jag också de fina programmen man hade de första åren. Fast oavsett vad så kan man inte klaga på juligheten i showen. Gillade blandningen av nya och gamla jullåtar. Samtidigt var det roligt att både Arvingarna och Linnea Henriksson fick med en del av deras egna kompositioner.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners