ALLSÅNG PÅ VALLARNA, Falkenberg den 7 augusti 2023 – grande finale värdig vilken scen som helst

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Programledare:
Sonny Enell & Robin Rösehag
Allsångslegendare:
Bo Liljedahl
Gästartister:
Magnus Carlsson
Annika Andersson, Mikael Riesebeck & Jeanette Capocci
Magnus Johansson
Mats Persson
Rymdpojken

”Lovely weather for ducks!” brukar man skämtsamt säga när regnet det bara öser ner. Och sedan går man ut och har picknick ändå. Falkenberg gör verkligen sitt bästa för att jag ska känna mig som hemma – det regnar varenda gång jag är här. Och ankorna som huserar vid friluftsteatern Vallarna ser överlyckliga ut. Blöta picknickrester är ändock alltid picknickrester …

Det har bevisats om och om igen: ingenting avskräcker en rutinerad publik som gillar friluftsteater, buskis och allsång. Man ska investera i en bra poncho – och använda den! Det är knökfullt denna sommarens finalkväll på Vallarna. Man har verkligen slagit på  stort och gjort en grand finale värdig vilken storslagen scen eller arena som helst. Och man skojar gärna om regnet och gör situationen till en del av underhållningen och föreställningen.

Mottager publikens jubel

Schemat är späckat med kända gästartister – både lokala och för aftonen tillresta storstjärnor. Mats Persson, den förre allsångsledaren på Vallarna, gästar och mottager publikens jubel.  Bo Liljedahl kör rutinerad som han är det traditionella inslaget Bos Hörna. Kändisarna från årets succé på Vallarna, Skrot, Hopp och Kärlek, passar på att leda allsång, köra buskisnummer och göra reklam för nästa show. Annika Andersson, Mikael Riesebeck och Jeanette Capocci  intar sin hemma-scen och blir snabbt varma i kläderna.

Besöker bara regniga städer

Rymdpojken kör sina hits, men passar även på att berätta att han är ambassadör för Borås … som är en av Sveriges regnigaste städer. Därför åker han bara till andra regniga städer där han kan känna sig som hemma … Se där, kvällens första regnskämt som publiken gillar!

Men det är ingenting mot Magnus Carlsson och hans rutinerade sätt att dra en slipsten i alla väder. Vem vill inte se Magnus i Riverdance eller i en wet look-competition? Magnus är aktuell både med ny soloshow och med en duoshow tillsammans med Linda Bengtzing: En jäkla massa schlager.

Coola moves på utmanande underlag

Magnus intar scenen i förnuftigt höga sneakers och konstaterar att  han inte visste att han skrivit på för att bli medlem i Riverdance. Men visst klarar Magnus av att köra coola moves på vilket underlag som helst. Han lyckas till och med suggerera fram en discoboll ur minnet och kör Alcazars klassiska discomoves från fornstora Mello-dagar.

Och bästa skämtet handlar om kvällens wet-T-shirt competition … som Magnus Carlsson säkert vinner. Beige-white-wet-look passar lika bra som glittriga discopaljetter.

En hel schlagerkonsert

Slutligen serveras nästan en hel Magnus Carlsson konsert med det mesta och det bästa från hans Mello-minnen. Det blir som sagt en hel massa maffiga schlagers redan ikväll. Och Magnus sjunger själv Linda Bengtzings duettrader.

Publikens jubel hälsar Magnus! Och Magnus!

Finns det någon som kan utmana Magnus när det gäller publikens jubel? Ja. Magnus.

Magnus Johansson, eminent trumpetkonstnär och go’ göteborgare, lär vara allsångspublikens mest önskade gästartist genom tiderna. Äntligen är det dags! Han är här! (Och i pausen går han ut i publiken och hälsar på alla bekanta … Han kommer garanterat att bli Vallarnas önskeartist igen!) När tonerna från trumpeten svävar över publikhavet och genom regnmassorna är inte ett öga torrt … och det beror inte bara på regnet.

Ovädret Hans har inte en chans

En magisk kväll kräver många saker … en publik som är fast besluten att ha roligt tillsammans, oavsett vad som händer. Ett par energiska allsångsledare, Robin och Sonny, som gör allt för att höja temperaturen. Gästartister som gillar läget och till och med skojar om det. Och ett rasande bra band.

Den här kvällen har allt detta. Ovädret Hans har inte en chans att lägga sordin på stämningen.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 

print

Våra samarbetspartners