SARA LUNDBERG : KATTPROMENADEN – äventyr att rekommendera för fans av Lars Lerins barnböcker

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Genre: Berättelser
Läsålder: 3-6 år
Antal sidor: 64
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2023-03-13

Varje dag går katten och människan samma väg. En dag bestämmer sig katten för att leka med en ny kattkompis och att kela med nya människor. Promenaden blir inte alls som vanligt. Människan går hem ensam … och ser att katten är redan hemma. Deras kärlek var inte alls förlorad!

Så nästa dag bestämmer sig människan för att låta katten bestämma väg. Det blir ett äventyr som de båda sent ska glömma. Både spännande och lite läskigt och allt slutar med att de tillsammans beundrar en fantastisk stjärnhimmel tillsammans på ett uppslag som kan  vikas ut och göras ännu större och ännu mer magiskt.

Kärlek, försoning och äventyr

Bilderna varierar mellan ensidesbilder med vit ram där texten står undertill på det vita och på så sätt är mycket mer lätt att hitta att läsa än i de flesta bilderböcker. Samt stora uppslag där färgerna går ända ut i kanterna.

Man vet aldrig vad man ska hitta på nästa sida, på nästa uppslag. Berättelsen är indelad i två delar. Del ett handlar om den första konflikten, där katten skaffar nya vänner utan människans hjälp och människan blir avundsjuk, del två handlar om försoningen där människan låter katten bestämma vad hen vill göra och vart hen vill gå.

Skiftande tidsrymd och okuvlig vilja

Ofta är den svartvita katten i förgrunden och mycket större än människan. Katten har en större vilja, en större okuvlighet?

Tidsrymden i texten är två dagar – en dag för varje del – men i bilderna syns alla årstider. Färg och formspråk är magiskt lekfullt och man riktigt dras in i boken och berättelsen. Det här kan rekommenderas för alla åldrar, precis som Lars Lerins barnböcker, för alla som gillar djur i allmänhet och svartvita katter i synnerhet.

print

Våra samarbetspartners