JENNIFER BARK & STELLAN LÖFVING : KATTE DIEM – för alla som behöver stressa av lite extra

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Pug Förlag
Genre: Humor, Katter som sällskapsdjur, Poesi
Antal sidor: 126
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-09-29

Carpe Diem har vi ju hört talas om. Det gäller att Fånga dagen. Men Katte Diem? Här gäller det ju att Fånga natten! Eller morgonstunden. Eller eftermiddagssömnen. Eller vilken tid på dygnet som helst … Katter är mästare på att leva i nuet och att njuta av vad som bjuds. Som en matta av vitsippor – eller en gul tvättkorg att tumla runt i …

Jennifer Bark må vara ett ovanligt efternamn på någon som gjort sig känd för skojiga kattböcker. (Bark = hundskall). Men hennes katteismer träffar ofta mitt i prick. Som “Jag älskar att vara, så länge jag är i vägen” och “Förlåt att jag väckte dig, jag vara bara uttråkad.” Katter vet att prioritera och de vet också hur deras människor bör prioritera:
1. Katten
2. Katten
3. Katten
4. … Nä, nu är det slut på listan!

Vad är kvällens klo?

Katte Diem är full av kattiga funderingar, uppställda som små verser. Stellan Lövfing har gjort ett fint jobb med att tolka texterna till svenska.

Vad är kvällens klo? Denna boks härliga bilder så klart! Man kan riktigt se vad katterna tänker på (mat, vila, mat, vila, jakt, lek, jakt, mat, vila, slöa, slappa, sova räv, vila …) utan att ens läsa texterna.

Sidor fyllda av livsvisdom

Katte Diem är en given kattefavorit, som fungerar som mindfullness och som ger dig ett gott skratt nästan oavsett vilket uppslag du slår upp. Kattens att-göra-lista är underbar:
Överst på listan: inte ett skvatt
Sen ska vi nog ligga kvar här, helt platt …

Det här är den givna platta presenten att skicka till alla som behöver stressa av lite extra. Och till alla som redan är avstressade, men som behöver något kul att läsa tillsammans med sitt husdjur. Eller om det blir katten som läser tillsammans med sin människa …

126 sidor, eller 63 uppslag, fyllda av härligheter och livsvisdom som det måhända tar nio liv att hämta in. Eller kanske bara en enda kattungedag …

print

Våra samarbetspartners