DAN HÖJER : CIRKUSDECKARNA OCH JULKLAPPSMYSTERIET – riktigt klurigt och rafflande med dubbel twist på slutet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Semic Förlag
Serie: Cirkusdeckarna (del 27)
Genre: Deckare & kriminalhistorier
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 128
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2022-09-07

Cirkusdeckarna upplever ett riktigt juligt mysterium i Örebro. Cirkus Pommery har engagerats för att göra våghalsiga och högtflygande nummer från Örebros vattentorn, allmänt kallad “Svampen”, och samtidigt ska de akrobatiska cirkustvillingarna dela ut julklappar till publiken. Men när paketen alla har öppnats står det klart att de bara innehåller värdelöst skrot.

Var finns spelkonsolerna?

Var finns de värdefulla spelkonsolerna som skulle lottas ut? Vem har bytt ut paketens innehåll? Och varför misstänker folk automatiskt (och mycket fördomsfullt) cirkusfolk så fort något mystiskt inträffar?
Både cirkusdirektören och Trisse Trollkarl håller på att råka illa ut. Men de förslagna akrobatiska cirkustvillingarna, Kaspar och Katinka, ger sig inte förrän de har avslöjat vilka som verkligen är skyldiga till julklappskuppen…

Fungerar det att skuldbelägga Cirkus Pommery?

Vid det här laget borde väl alla skummisar ha lärt sig att det fungerar inte att försöka lägga skulden på cirkusen, och man ska absolut hålla sig i skinnet när de berömda cirkusdeckarna är i närheten. De har en 100%-ig statistik när det gäller lösta fall. Alla känner till dem. En undersökande journalist ger cirkusdeckarna lite ledtrådar — hon vädrar ett scoop och låter tvillingarna göra jobbet, medan hon håvar in framsidan för sitt banbrytande nyhetsknäck.

Klurigt och rafflande med dubbel twist

Det här är ett av de bästa mysterierna i hela serien om cirkusdeckarna. Riktigt klurigt och rafflande och med en dubbel twist på slutet. Dessutom. Så många använder tomtemasker i juletid. Visst är det kul med en Kalle Anka mask istället? Trots allt … visst är det väl Kalle Anka som vi firar varje år på julafton, vid tretiden på eftermiddagen?

print

Våra samarbetspartners