DAN HÖJER : CIRKUSDECKARNA OCH UFO-MYSTERIET – lättsmält och lättsamt med lekfull humor i nytt mysterium

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bokförlaget Semic
Illustrationer och foto: Stina Löfkvist
Serie: Cirkusdeckarna (del 24)
Genre: Deckare & kriminalhistorier
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 160
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2021-01-21

Cirkusdeckarna har anlänt till Ängelholm. Och där attackeras de av lergökar! Skojar bara – det ska så klart vara … utomjordingar!

Spelar utomjordingar ishockey?

Utomjordingarna flyger in i ett UFO och genomför en fräck kupp mot Ängelholms ishockeylag och försvinner med skridskor och hockeyutrustning till ett värde av över en miljon kronor.

Men … Spelar utomjordingar ishockey? Och om man kommer flygandes från “once upon a time in a galaxy far, far away” finns det inte då närmare ställen att råna än Ängelholm?

UFO-landning i Sibirienskogen

Alldeles sant är att Ängelholm faktiskt är känt för “närkontakt av tredje graden” och man har lyckats attrahera en hel del turister som är intresserade av annat än lergökar och järnvägsmuseet.

Gösta “Pollenkungen” Carlsson sägs ha sett en UFO-landning i Sibirienskogen utanför Ängelholm den 18 maj 1946. Pollenkungen blev med tiden både rik och framgångsrik och på platsen för UFO-landningen lät han uppföra en skalenlig modell av farkosten 1972. I alla fall så som han mindes den.

UFO-monumentet i Ängelholm är idag en attraktion som bland annat finns med i boken 100 balla ställen i Skåne och i boken Mötet i gläntan – och i den pinfärska deckaren Cirkusdeckarna och UFO-mysteriet så klart! Det finns till och med en illustration av monumentet i boken.

Riskabelt bjuda in cirkusen

Medan alla i Ängelholm – och även Kaspar – verkar tro på utomjordingar så är Katinka skeptisk. Det verkar också som att någon försöker kasta misstankar mot Cirkus Pommery …

Med tanke på hur många mysterier som Cirkusdeckarna har löst (detta blir deras tjugofjärde) så verkar det vara riskabelt att bjuda in cirkusen för att ha dem som avledande manöver som ska dra till sig misstankar.
Det verkar faktiskt som en bättre idé att bjuda in utomjordingar …

Lekfull humor

Det här är lagom svårt och lagom långt för unga deckarfans att ta sig igenom. Allmänbildning om Sveriges geografi och tips om trevliga sommarutflykter och turistattraktioner – fås på köpet.
Lättsamt, lättläst och lättsmält – med en stor dos lekfull humor som grädde på moset!

Skriven 2021-01-16

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners