SHEILA O’FLANAGAN : PÅ EGNA BEN – trivsamt och spännande med Irlands drottning av feelgood

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Three Weddings and a Proposal
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Översättning: Birgitta Karlström
Genre: Skönlitteratur i översättning
Antal sidor: 455
Format: Häftad
Utgivningsdatum: 2022-07-15

Irland har en drottning av feelgood par excellence: Sheila O’Flanagan. Hon skrev feelgood-romaner långt innan genren ens var uppfunnen, på den tiden då relationshistorier bara var “vanliga romaner”, och på senare tid har romanerna retroaktivt fått stämpeln “feelgood”. Det är kanske därför som Sheila O’Flanagan inte passar in i mallen, det är kanske därför man blir överraskad när man läser … för hon har inte fått memot om hur genrelitteratur “ska vara” för att sälja. På egna ben är ett bra exempel, och en fin roman att börja med för att bekanta sig med en av Irlands mest älskade författare.

Delphie är något så ovanligt i feelgood-litteraturen som en hjältinna som älskar sitt liv och som är lycklig med att vara singel. Delphine är snart fyrtio, hon har ett bra jobb som hon älskar, vänner som hon älskar och ett hus vid havet utanför Dublin som hon älskar. Och hon har minsann tjänat ihop allting själv!

Värdefullt vintage-armband ska levereras till Mallorca

När Delphies bror hör av sig om sitt bröllop, för att fråga vilken kavaljer som Delphie tänker ta med sig, tar hon itu med uppgiften lika metodiskt som vilken arbetsuppgift som helst. Hon har massor av trevliga expojkvänner som hon har gjort slut med – i alla vänskaplighet – och kan egentligen välja och vraka när det gäller sällskap.

Delphie har däremot alltför fullt upp på jobbet för att fokusera på något så oviktigt som en dejt till ett bröllop. Hon är affärsmannen Conrad Morgans högra hand, och hon tar hand om det mesta, både privat och professionellt. Nu ska Delphie införskaffa ett vintage-armband som födelsedagspresent till Conrads nya unga kärlek, för vars skull han ligger i skilsmässa. Hon ska dessutom leverera det till sommarhuset på Mallorca, där födelsedagsfirandet ska hållas.

Från Dubai till Dublin – och mot bröllopsklockor, eller klippstup?

På väg hem från Mallorca träffar Delphie den charmige Ed igen … han som stod på hennes lista över tänkbara kavaljerer till bröllopet. Kanske är Ed något av en favorit av alla Delphies ex … Och nu har Ed flyttat hem till Dublin igen efter alla år i Dubai. De trivs riktigt fint i varandras sällskap, och han vill gärna följa med på bröllop. Snart kanske det klingar ännu fler bröllopsklockor …? Fast innan vi får veta det, byter historien snabbt spår, Delphie riskerar att förlora allt, eftersom hennes chef har hittats död. Nedanför ett klippstup på Mallorca … En olycka, eller något helt annat?

Trivsamt och spännande, med dubbel twist

Sheila O’Flanagan skriver både trivsamt och spännande, med många förvecklingar och dubbel twist på slutet, och alla som älskar vackra irländska miljöer får sitt lystmäte – med råge!

Har du inte upptäckt Sheila O’Flanagan än – så har du en högtidsstund framför dig!

print

Våra samarbetspartners