KATARINA EKSTEDT & ANNA WINBERG SÄÄF : NORD – en duodebut som ger mersmak

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bookmark Förlag
Genre: Deckare
Antal sidor: 266
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-06-14

Sex, lögner och gourmetmatlagning. Detta är ingredienserna i thrillern NORD — som till stor del utspelar sig på en stjärnkrog i fjällen. Och ja, stjärnkrogen skriver sitt namn med versaler.

Alex får ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant: ett eftertraktat jobb som commis de cuisine — eller köksassistent på ren svenska (fast det låter tjusigare på franska) — på den världsberömda stjärnkrogen NORD som ligger i de jämtländska fjällen.

Ny lekplats för det rika folket

Eftersom Åre har blivit en ny lekplats för “the rich and the beautiful”, och med “vinterstugor” som kan rivalisera de flådigaste kåkarna i Stockholmstrakten, är det helt logiskt att det ligger stjärnkrogar här också.

Tragisk hemlighet ligger bara en googling bort

Drömjobbet visar sig snarare vara en mardröm. Så många försöker sabotera för Alex, för att framställa sig själva som bättre och på så sätt klättra i hierarkin. Dessutom oroar sig Alex för att någon ska komma på hans mörka hemlighet om en tragisk olycka i tonåren, som bara ligger en enda googling bort för den som vill snoka.

På plussidan finns Alice. Vacker, vänlig och ägare till NORD. Alex och Alice inleder en het affär. Men Alice har också mörka hemligheter. Härvan av hot och lögner som Alex vecklar in sig i verkar helt omöjlig att överleva …

Ligger helt rätt i de nya trenderna

“Norrland” har marknadsförts som en ny deckartrend och NORD ligger rent geografiskt nära Viveca Stens nya deckarserie Åremorden. NORD är mer av en psykologisk thriller än en traditionell deckare, och ligger helt rätt i tiden.

Erfarenhet av stjärnkockarnas kökshemligheter

Tycker du att du känner igen författarnamnen? Katarnia Ekstedt & Anna Winberg Sääf har tidigare skrivit barnboksserien Rekordskolan tillsammans. Katarinas man, stjärnkocken Niklas Ekstedt, har också en del böcker på sitt CV — och han har bland annat synts i juryn i SVT-serien Bäst i köket.

Smaklig research

Niklas lär ha hjälpt till med matlagningsscenerna och kemin i köket, vilket låter som smaklig research. En del scener är utlovat baserade på verkliga händelser. Visst, när det hettar till hettar det till som mest i köket. Självklart.

Det här är en duodebut som ger mersmak. En portion till, tack!

print

Våra samarbetspartners