LÉON – nu släpper den rosade svenska sångerskan sitt mest personliga album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper den kritikerrosade artisten och låtskrivaren LÉON sitt nya studioalbum “Circles” (LL Entertainment/BMG). Hon har en fantastisk förmåga att berätta historier; det är starka och känslosamma texter med en vacker produktion som tillsammans med LÉONs karaktäristiska röst visar på hennes musikaliska kraft.

“Circles” är LÉONs tredje studioalbum och följer upp 2020 års “Apart”, vilket beskrevs av PopMatters som “”distinctly more personal than her previous work,” medan American Songwriter skrev “a fruitful step forward in her relationship with fans, even from the farthest-reaching corners of the world.” LÉON har även denna gång samarbetat med producenten Martin Stilling och skivan har spelats in i Stockholm.

LÉON har sedan debutsingeln 2015 fått en stor fanbase och skapat flera oförglömliga poplåtar. Hennes musik har spelats flitigt på radio, hon har nominerats till en Grammis och hon har medverkat i en mängd TV-program både här och i USA där hon bl a medverkat i The Late Late Show with James Corden. Hon gjort flera egna USA-turnéer med utsålda konserter, spelat på festivaler som Bonnaroo, Lollapalooza och Coachella, synts i medier som Vogue – som utnämnde henne till “Sweden’s next big thing” – W, Fader Magazine och mycket mer. Med över 800 miljoner streams så förbereder nu LÉON sommarens och höstens turnéer i USA och Europa.

© Clap Your Hands

print

Våra samarbetspartners