MARIA KÜCHEN OCH ”HELGSMÅL”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Siri Ambjörnsson, producent till P1 programmet ”Helgsmål” berättar: ”Att förmedla ett existentiellt och tankeväckande budskap är mitt mål med Helgsmål. Också den som inte är djupt troende ska kunna ta till sig programmet. (…) Till Helgsmål tar jag med mig mina stora öron, känsliga för ljud och tystnad och mina skelögda ögon, som ser liksom från sidan. Och kanske det viktigaste av allt i den här typen av program: mitt hjärta, som bultar och lever om.”

Jag har lyssnat på ”Helgsmål” lördagen den 4 december 2021 och jag blev bedrövad. Eftersom den som framförde texten var Maria Küchen, en människa som enligt mig och mina erfarenheter av henne, är villig att svika vem som helst, både levande och mänsklig och uppdiktad och gudomlig. En människa som, fortfarande enligt mig, gör vad som helst för att tjäna en kosing och för att synas och höras offentligt i bild och ljud.
I lördagens sändning sade Küchen ”(Gud), du gjorde oss till varelser med en fri vilja och förmågan att ta ansvar och att lyssna”.
Om Gud möjligen ”gjorde” detta med hela den kristna mänskligheten, så gjorde hen det definitivt inte med Maria Küchen. Küchen känner inget ansvar för sina handlingar och hon är inte kapabel till att lyssna.
Här nedan listar jag upp några av mina förgäves försök att nå Küchens öron och hjärta. Utan undantag, alltid helt utsiktslöst.

DAWIT ISAAK-BIBLIOTEKET – yttrandefrihetsbibliotek på Malmö Stadsarkiv
MARIA KÜCHEN OCH 12 EDSVURNA MÄN samt Andreas Palmaer, Boel Werner, Inger Fredriksson, Maria Ramdén, Sarah Linton…
MARIA KÜCHEN, EN SAMVETSLÖS LEGOKNEKT
TILL MARIA KÜCHEN, ANDREAS PALMER, BOEL WERNER, Inger Fredriksson, Maria Ramdén, Sarah Linton, Casandra Roslund, Ulrika Frolov…
BOOKERPRISET OCH PAPEGOJJÄGARNA Maria Küchen, Andreas Palmer, Boel Werner, Inger Fredriksson, Maria Ramdén…
SJÄLVPORTRÄTT, PORTRÄTT OCH PAPEGOJJÄGARNA Maria Küchen, Andreas Palmaer, Boel Werner, Inger Fredriksson, Maria Ramdén…
DONALD TRUMP OCH PAPEGOJJÄGARNA Maria Küchen, Andreas Palmaer, Boel Werner, Inger Fredriksson, Maria Ramdén…
ASTRID LINDGREN, PIPPI LÅNGSTRUMP VS. MARIA KÜCHEN, Andreas Palmaer, Boel Werner, Inger Fredriksson…

Küchens oärliga Helgsmåls-predikan utgick ifrån Matteus 13:31-34 ”(…) Där Gud regerar blir det som när en kvinna blandar jäst i degen då hon bakar. Hon tar lite jäst och blandar in den i en stor mängd mjöl och arbetar ihop alltsammans. Sedan påverkar jästen hela degen. (…)” Precis så är det Küchen: Ditt svek påverkar människor, det jäser och jäser och det växer och växer. En dag kommer det växa sig över din krökta rygg och din svekfulla mun.

Dina falska ord, Küchen, salufördes under rubriken ”Jag väntar”. Ja, och alla med mig som tror på rättvisan, väntar också. På riktigt.

© Vladimir Oravsky

print

Våra samarbetspartners