JOHNOSSI på stor höstturné med ny musik och lanserar cannabisdryck

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Johnossi på stor höstturné med ny musik och lanserar cannabisdryck

En rusande tankebana av kaos – Johnossi återvänder med intensiva singeln ”Something = Nothing”, gör en omfattande Europa-turné och lanserar cannabisdryck.
När de så önskar är Johnossi ett kraftpaket utan like.
Nya singeln ”Something = Nothing” håller knappast tillbaka på urladdningen. I höst/vinter är Johnossi dessutom aktuella med en omfattande Europa-turné med inte mindre än sexton Sverige-datum – och lanserar därutöver cannabisdrycken Litt på den amerikanska marknaden.

Johnossi om låten:
”’Something = Nothing’ är en frenetisk explosionsartad historia. Vi har försökt tonsätta hur en rusande tankebana med total förvirring skulle kunna tänkas låta. Tids nog kommer universum och allt dess innehåll att implodera i sig själv. ’Någonting’ kommer i slutändan alltid att vara lika med ’Ingenting’.”

Så sent som i fjol gav Johnossi ut sitt sjätte album ”Torch // Flame”, men John Engelbert och Ossi Bonde har inte direkt tagit det lugnt sedan senast. Förutom att vistas i studion och där spela in den tillintetgörande smocka som är singeln ”Something = Nothing” har de tillsammans med vännen Victor Cederhage grundat Litt Atlantic Group för att lansera cannabisdrycken Litt på den expansiva amerikanska marknaden.

”Vi är otroligt taggade över att dra igång denna resa tillsammans med Victor och resten av teamet på Litt”, säger Johnossi.
”Det är ett inspirerande äventyr att vara delaktig i en så ung och ständigt föränderlig bransch. Framtiden här handlar först och främst om att må bättre i kropp och själ.”

Regissör Zoë Que om videon:
“‘Something = Nothing’ är den första videon i en tre parts saga om att förlora slaget mot djävulen på insidan. Vi återintroducerade karaktären Roscoe, vår dark knight, som leder oss ut på resa in i galenskap.”

Turnédatum 2021 (*support: Per Nordmark)
20/10 Oslo, Rockefeller *
21/10 Örebro, Frimis *
22/10 Uppsala, Katalin *
23/10 Södertälje, Estrad *
28/10 Malmö, KB *
29/10 Lund, Mejeriet *
30/10 Huskvarna, Folkets Park *
1/11 Göteborg, Pustervik *
2/11 Göteborg, Pustervik *
5/11 Umeå, Ersboda Folkets hus *
6/11 Skellefteå, Sara Kulturhus *
12/11 Borlänge, Cozmoz Arena *
13/11 Sundsvall, Aveny *
19/11 Helsingborg, The Tivoli *
20/11 Linköping, Platens Bar *
24/11 Stockholm, Cirkus *
3/12 Karlstad, Nöjesfabriken *
10/12 Berlin, Columbia Halle
11/12 Köln, Live Music Hall
12/12 Stuttgart, LKA Longhorn
14/12 München, Muffathalle
15/12 Frankfurt, Batschknapp
16/12 Leipzig, Felsenkeller
18/12 Hannover, Faust
19/12 Münster, Skaters Palace
20/12 Hamburg, Markthalle

Turnédatum 2022
22/2 Dresden, Reithalle
23/2 Warszawa, Proxima
24/2 Wien, Flex
26/2 Rubigen, Mühle Hunziken
27/2 Zürich, Dynamo
28/2 Nürnberg, Hirsch
1/3 Bremen, Schlachthof

Fler datum tillkommer.

Johnossi:
Grammis- och P3 Guld-vinnande rockduo som bildades i Stockholm 2004 av John Engelbert (gitarr, sång) och Ossi Bonde (trummor). Det självbetitlade debutalbumet släpptes 2005 med singeln ”Man Must Dance” och ett större genombrott kom fem år senare med tredje fullängdaren ”Mavericks” och hitsingeln ”What’s The Point”. Johnossi har släppt sex album, senast ”Torch // Flame”, februari 2020.

Per Nordmark:
Vi må främst känna honom som trummis med Fireside, Kriget, Breach och Christian Kjellvander, för att bara nämna några, eller som mannen bakom en mängd djupgående intervjuer i Nordmark Pod. Men utöver allt annat bedriver Nordmark även en musikalisk solokarriär som smygstartade i fjol med den personliga femspårs-EP:n ”Quiet Room” och som nu växlat upp med senaste två singlarna Nightwatch och You And Me gästad av Jenny Wilson.

© United Stage

print

Våra samarbetspartners