JOHNOSSI på sommarturné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I februari släppte Johnossi sitt femte album Blood Jungle, efter tre och ett halvt års tystnad. Releasen har följts av bejublade konserter under våren och nu fortsätter rockduon succén med en 15 stopp lång sommarturné i Sverige och Europa. Turnén tar avstamp på Gröna Lunds stora scen imorgon den elfte maj.

I över ett decennium har Johnossi lockat fans att förlora sig i sitt musikaliska universum. När de efter en lång tids tystnad släppte sitt femte album Blood Jungle blev det en nytändning för både bandet och dess publik.

Rockduon har efter massivt turnerande jorden runt mutat in sig som ett av de allra bästa livebanden och i sommar väntas en högexplosiv show med låtar som ”Air Is Free” och ”Hands” från senaste albumet.

Turnédatum:
11/5 Stockholm, Gröna Lund
20/5 Huskvarna, Folkets Park
17/6 Uddevalla, Solid Sound
30/6 Kiruna, Kirunafestivalen
8/7 Borlänge, Peace and Love
15/7 Örebro, Villa Strömpis
22/7 Fredrikstad, Månefestivalen (NO)
28/7 Östersund, Storsjöyran
3/8 Luhmülen, A Summer’s Tale (DE)
4/8 Ulricehamn, Uport Festival
5/8 Arvika, Arvika Hamnfest
12/8 Gävle, Furuviksparken
18/8, Dornstadt, Obstwiesenfestival (DE)
19/8, Gampel, Open Air Gampel (CH)
26/8 Ängelholm, Rock It Festival

OM JOHNOSSI

Johnossi består John Engelbert (sång och gitarr) och Oskar ”Ossi” Bonde (trummor). I tjugoårsåldern startade de duon, som efter bara tre spelningar och några månader tillsammans som band, skrev sitt första skivkontrakt. 2005 släpptes deras självbetitlade debutalbum och sedan dess har de hunnit släppa ytterligare tre album samt turnera i främst Europa, men även i USA och Japan. Duon har flertalet platinasäljande album och singlar i bagaget och har blivit belönade med prestigefyllda priser som en Grammis för ”Bästa grupp” och två P3 Guld-statyetter också dessa för ”Bästa grupp”.

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners