JOSÉ GONZÁLEZ bland nyheter från Playground Music v. 37

Klicka på bilden, för att se hela bilden

JOSÉ GONZÁLEZ SLÄPPER ÄNTLIGEN NYA ALBUMET LOCAL VALLEY
Idag släpper José González sitt fjärde studioalbum, hans första nya musik på över sex år. Albumet påminner mycket om hans tidigare plattor i både sound och stämning, men det är en mer bekväm José González vi möter på Local Valley, där albumet speglar honom och hans tankar just nu.
Förutom att sjunga på engelska har José för första gången även spelat in texter på både spanska och svenska, bl.a. en cover av Lalehs En stund på jorden. Under våren har albumets singlar spelats flitigt på radio där Visions valdes till ”Veckans låt” på P3, och häromveckan gjorde DN ett stort reportage om José. Recensionerna har börjat strömma in: GP kallade Local Valley hans ”rikaste och mest varierade album” hittills och gav det 4/5 i betyg, och ansedda MOJO skrev att “Local Valley has no lows… an easy pleasure from start to finish” med en 8 av 10 i betyg.
José González slog igenom 2003 med debuten Veneer och belönades året därpå med en Grammis i kategorin “årets nykomling”, och han har genom åren blivit en av Sveriges största artister med en stor internationell publik.
Genom hits som Crosses och tolkningen av The Knifes Heartbeats har han nått över en miljard streams på Spotify.

SNAIL MAIL AVSLÖJAR NYA ALBUMET VALENTINE
Det kommande albumet Valentine är skrivet och producerat av 22-åriga Lindsey Jordan, som går under artistnamnet Snail Mail, och co-producerat av Brad Cook (Bon Iver, Waxahatchee). Valentine, som följer upp den tokhyllade debuten Lush, skrevs mellan 2019 och 2020 och är ett verk fyllt av romantik, blod, svett och tårar. Första singeln, titelspåret Valentine, har just släppts tillsammans med video regisserad av Josh Coll.
I samband med att Lush släpptes 2018 blev Lindsey Jordan bl.a. utnämnd till en “breakout star” på Billboards lista över de bästa artisterna yngre än 21 år, en lista där även Billie Eilish och Khalid syntes. Både hennes röst, gitarrspel och låtskrivartalang har hyllats.
Snail Mail kommer till Sverige för spelning på Slaktkyrkan i Stockholm den 10 mars.

KNIGHTS OF THE REALM GER OSS ANDRA SINGELN WHEN METAL MEETS THE BEAST
Stockholmsbandet Knights Of The Realm släppte i veckan sin andra singel When Metal Meets The Beast, och återigen bjuds vi på förstklassig heavy metal från trion. Debutplattan Knights Of The Realm släpps 12 november, men bandet består av idel veteraner. Megolomangan, eller till vardags mer känd som Magnus Henriksson, briljerar på gitarr. Han är mest känd som gitarristen i Eclipse och W.E.T. Bakom trummorna levererar Larry ”The Hammer” Shield (Lars Sköld) en solid och bombastisk matta av trummor, så som han gjort i Tiamat sedan början av 90-talet. Den karismatiske Mean Machine (Marcus Von Boisman) visar var skåpet ska stå och är en frontman av rang.
Den påkostade videon är en hommage och kärleksförklaring till 80-talets heavy metal, när man kanske hade mer pengar än smak och när ”more was more”, men trots den uppenbara ironin i videon går det inte att ta fel på att Knights Of The Realm levererar fantastisk hårdrock och verkligen kan skriva låtar. Om pandemin tillåter kommer bandet att ge sig ut på turné under 2022.

GREER SLÄPPER EP I NOVEMBER
Sedan Greer bildades 2018 har de stadigt byggt upp en fanbase och ett rykte om att leverera indiedoftande powerpop av högsta kvalitet. Den 5 november släpper de EP:n Happy People och de släppte också tidigare i veckan titelspåret som singel med tillhörande video. Fyraspårs-EP:n har producerats av John Congleton som bland andra har Angel Olsen och St. Vincent på meritlistan.
Greer balanserar på gränsen mellan pop, indie och rock, och tematiskt handlar låtarna på EP:n om att bearbeta sina känslor, ibland kanske lite för mycket nu i spåren av pandemins härjningar och det faktum att mycket stått stilla. Låten Happy People kan tolkas på flera sätt, vilket videon är ett lysande exempel på.

CASISDEAD OCH LA ROUX SAMARBETAR PÅ NY LÅT
CASISDEAD återvänder med singeln Park Assist. Detta är den brittiske rap- och grime-MC:ns första nya musik på över tre och ett halvt år, och uppföljaren till 2017 års kultlåt Pat Earrings.
På nya låten medverkar Grammy-vinnande duon La Roux, och videon till spåret är regisserad av Ed Skrein.
Park Assist är den mest ambitiösa och filmiska releasen från en av de bästa rapparna i Storbritannien just nu.

RICHARD DAWSON SLÄPPER SINGEL OCH ALBUM MED FINLÄNDSKA CIRCLE
Richard Dawson har slagit sina påsar ihop med finländska kultbandet Circle, och tillsammans har de släppt första singeln Lily från kommande albumet Henki som landar in den 26 november.
Lily handlar om spöklika upplevelser som Richard Dawsons mor hade när hon arbetade som sjuksyster på ett sjukhem i Newcastle. I videon som är regisserad av Mika Taanila utmanar Richard Dawson Steve Davis på en intensiv biljardmatch, och videon hade dessutom premiär på hemsidan World Snooker, vilket var första gången de visat en musikvideo på sin sida.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners