BO KASPERS ORKESTER startar en händelserik höst med singeln “Sov”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bo Kaspers Orkesters nya singel “Sov” är starten på en händelserik höst för bandet; med 30-årsjubileum, nyutgivning av det 20 år gamla albumet “Kaos” på vinyl, släpp av bandets första julalbum någonsin; “I denna mörka vintertid”, nystart av turnén “23:55 – Hjärtat håller takten” och julkonserter på Musikaliska Akademien i Stockholm.

“Vilken märklig tid det har varit. Under de trettio år som vi lirat med Bo Kaspers Orkester har vi aldrig frivilligt ställt in en spelning, Trots feberfrossa, brutna handleder, kraschade mixerbord och Gudrun-stormar. Och så plötsligt stängs allt ned. Det blir fantomsmärtor och abstinens. Längtan att få tömma ut känslor på scener runt om i Skandinavien som nu stått mer eller mindre tomma i ett och ett halvt år.

Men hemma står gitarren och pianot och kallar. Nya texter och melodier tar form under ensamma coronasäkra dagar och kvällar. Under våren 2021 har vi arbetat med att skriva och spela in en jul/vinter-platta som kommer ut i november. Den heter ”I denna mörka vintertid” och har väl i viss mån präglats av tillståndet som varit. Ett vinterlov på behörigt avstånd från vänner och anhöriga. Vi hörde av oss till vår gamla spelkamrat, den eminente musikern och arrangören, Johan Lindström. Han har klätt melodierna i en smakfull och lagom lyxig dräkt. I december kommer vi – om gud och Tegnell vill – under ett antal konserter framföra materialet i Musikaliska Akademiens pampiga aula i Stockholm. Och så klart under hösten slutföra turnén ”23.55 – hjärtat håller takten” som skjutits upp ett antal gånger.

Vårt skivbolag kommer också att göra en nyutgivning på vinyl av albumet ”Kaos” som släpptes 2001. Samma år snurrade Håkan Hellströms första album och Titiyo sjöng Come Along. Vi ringde varandra på Ericsson-mobiler och såg på Six Feet Under. Vi funderade också på varför Expressen fullkomligt hatade vårt nya album. Vi ville skriva och tyckte vi skrivit rätt bra låtar. Många av dem lirar vi fortfarande. ”Det smartaste jag gjort”, ”Ett ögonblick i sänder”, ”Människor som ingen vill se” och ”Innan klockan slagit tolv”.

I dag har vinylskivor fått ett nytt slags värde. Den är kul att äga. Man ger sig tid att väga skivan i i handen, läsa låttexter, kolla vilka som medverkar och vem som formgett omslaget. I skivbörsar är det kul att botanisera i musik utanför Spotifys låtlistor.

I samband med med nyutgivningen av skivan ”Kaos” släpper vi en ny låt, ”Sov”. Den är en hyllning till alla som på landets sjukhus slitit hårt under pandemin.

Allt gott / Bo Kaspers orkester”

Höstens viktiga datum:
8/10 – nyrelease av albumet “Kaos”
Oktober – nystart av turnén “23:55 – Hjärtat håller takten”
5/11 – release av julskivan “I denna mörka vintertid”
December – julkonserter på Musikaliska Akademien i Stockholm

Bo Kaspers Orkester är ett av våra mest älskade band och har under sina 30 år haft stora försäljningsframgångar och uppnått många topplisteplaceringar. De är också ett otroligt uppskattat liveband, vilket inte minst bevisades under 2017-2018 med deras hyllade scenföreställning ”Allt ljus på oss”, en storslagen arenaturné hösten 2018 och den kritikerrosade turnén ”23.55 – hjärtat håller takten” 2019-2020.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners