AVANTGARDET avslutar året med tre spelningar på hemmaplan

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På fredag den 17 september, släpper Avantgardet sin sjätte fullängdare, Smash and Grab. Efter det startar det hyllade livebandet sin första turné sedan 2019 och nu står det klart att bandet traditionsenligt avslutar året på hemmaplan i Kalmar med tre kvällar på Söderport den 16, 17 och 18 december.

För första gången sedan 2017, då Barometerns recensent utdelade högsta betyg till första kvällen men sedan skrev att ”det var ännu bättre andra kvällen” är Avantgardet tillbaka på Söderport. Denna gång blir det alltså tre kvällar i rad för bandet med start torsdagen 16 december.

– Senast vi spelade på Söderport sålde två kvällar slut på mindre än en vecka så vi är väldigt glada över att kunna erbjuda tre spelningar. Det är alltid en otrolig känsla att spela på hemmaplan och efter att ha haft två riktigt fina kvällar i Kalmarsalen 2018 och 2019 ser vi väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till ett så pass litet, intimt och svettigt ställe som Söderport. Vi kommer ju ha tre skivor släppta sedan senast vi spelade och redan innan det gjorde vi oss kände för våra långa och energiska spelningar. Därför är det inga problem att bjuda på tre olika och unika spelningar med olika låtar men med samma energi, svett och allsång, säger Rasmus Arvidsson, sångare och frontperson i Avantgardet.

Avantgardet avslutar alltså det här året med tre kvällar på hemmaplan i Kalmar, Söderport.

Biljetterna släpps den 16 september här.

© Luger

print

Våra samarbetspartners