WHERE’S THE MUSIC 2018 – Här är de sista artisterna till årets festival

Klicka på bilden, för att se hela bilden

100 artister på 10 scener runtom i centrala Norrköping

I lördags var hon the queen of fucking everything på P3 Guld-galan och nu är det klart att landets just nu hetaste debutant kommer till Where’s the Music i Norrköping. Det sista artistsläppet till årets festival kröns av Sveriges nya souldrottning Janice samt indieälsklingarna Avantgardet och solodebuterande I.B. Sundström. Men den som vill uppleva festivalen på plats bör skynda sig. Trycket på festivalpass har varit rekordstort och WTM 2018 är på god väg mot att bli utsålt.

Efter en rad uppmärksammade singlar släpps Janices efterlängtade debutalbum nästa fredag och en vecka senare – den 9 februari – står hon på scen i Värmekyrkan, som en av de hetaste bokningarna till Where’s the Music. Intresset för årets festival har varit högre än någonsin. 75 procent av festivalpassen har redan gått åt och med januarilönen på ingång ser WTM 2018 ut att bli helt slutsålt.

Förutom Janice, Avantgardet och I.B. Sundström innehåller dagens artistsläpp ytterligare 20 nya bokningar och därmed är festivalen helt färdigbokad – 100 artister kommer att spela på tio scener runtom i centrala Norrköping 9-10 februari. Where’s the Music fokuserar på att lyfta fram ny musik och med tanke på årets program går det att konstatera att framtiden ser ljus ut:

– Att Sverige fortsätter att få fram så många nya talanger, som håller internationell klass, är helt fantastiskt. De utländska musikbranschdelegater som år efter år kommer till Where’s the Music för att kolla in nya talanger, är imponerade av bredden på de svenska debutanterna. Här finns allt från kompromisslös rock och metal till storslagen soul och pop med internationell hitpotential, säger Emelie Stockhaus, projektledare för Where’s the Music.

Hela dagens artistsläpp:
Avantgardet
I.B. Sundström
Janice
Bud Stankz
Cat Princess
Chelou (UK)
Cintia Lund (ES)
Dorian Sorriaux (FR)
Esther Kirabo
Fieh (NO)
J.O.N
Jade Bird (UK)
Lilla Vargen (IE)
ODZ
Patrik Wennberg
Plàsi
Samboii & DJ 2Much
Simon Superti
SIR REG
Sushi x Kobe (NO)
The Holy (FI)
The Ninth Wave (UK)
White Birches

Alla årets artister:
Alice Boman | Avantgardet | Cyhra | Ebbot Lundberg & The Indigo Children | Eric Saade | Esther Kirabo | Familen | Good Harvest | I.B. Sundström | Janice | LASH | Magna Carta Cartel | Marlene

Ace Tee & Kwam.E (DE) | Adam Naas (FR) | Agent Fresco (IS) | Agnes Matsdotter | Amanda Mair | Axel Flóvent (IS) | BIG KIZZ | Bitch Hawk | Bud Stankz | Callum Stewart (UK) | Carubine | Cat Princess | Chelou (UK) | Cintia Lund (ES) | COBRAH | Diskopunk | DJ KIMAZO | Dorian Sorriaux (FR) | Estherlivia | Farao (NO) | Fieh (NO) | Freya Ridings (UK) | GRANT | Grapell | Halie (NO) | Henrik Palm | Hey Charlie (UK) | Hudson Taylor (IE) | Huset | J.O.N | JADA (DK) | Jade Bird (UK) | JËLLY | Joseph J. Jones (UK) | KillASon (FR) | KING (DK) | Kristofer Greczula | La Lusid | Last Train (FR) | Lemar Jaily | Lilla Vargen (IE) | Liv Sin | Lizette Lizette | LOCALS | Lucas Nord | Luxury Death (UK) | MaidaVale | Memoria | Muhammed Faal | Namasenda | Nicky William | ODZ | Olle Grafström | OX | Patrik Wennberg | Picture This (IE) | Pipes & i | Plàsi | Priest | Riga Tiger | Ruby Empress | Sabina Victoria | Saint Sister (IE) | Salima Drider (FR) | Samboii & DJ 2Much | Satan Takes A Holiday | Shirin | Simon Superti | SIR REG | SUAD (FI) | Sushi x Kobe (NO) | Sumie | Snövit | The Dahmers | The Great Discord | The Hanged Man | The Heard | The Holy (FI) | The Ninth Wave (UK) | Televote | Tilde | Tim Chadwick (IE) | Tom Hickox (UK) | TVc | VERO | White Birches | Wy

Where’s the Music 2018
100 artister | 10 scener | Norrköping 9-10 februari

© FKP Scorpio

print

Våra samarbetspartners