MALIN JONSSON tolkar svenskt 80-tal

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malin Jonsson tolkar svenskt 80-tal med ny singel, musikvideo och intimkonsert

17 september släpper Malin Jonsson singeln och musikvideon “Dansar i månens sken”, en tolkning av “Suzzies orkesters” hit från 1988.

Malin släpper singeln i samband med en intimkonsert i Trysil kulturhus, Norge, den 18 september. Konserten är ett smakprov på en kommande turne som planeras gå av stapeln i både Norge och Sverige under vintern 21/22. Tillsammans med den eminenta norska gitarristen Bjørn Løvås kommer hon att tolka svenska 80-tals låtar med svenska texter. Artister som bla Eva Dahlgren, Marie Fredriksson, Eldkvarn, Peter Lemarc, Niklas Strömstedt och Ulf Lundell.

«Jag har under lång tid fått höra att jag borde tolka andras låtar och att min röst borde höras oftare. Då var min första tanke att göra svenska låtar från 80-talet. Det var under 80-talet som jag lade grunden och inspirationen till mitt eget musikskapande. Som liten följde jag med varje lördag på svenska radioprogrammet Tracks och jag spelade alltid in programmet på kassettband. Jag var helt uppslukad att artisterna och låtarna. Singellåten “Dansar i månens sken” tillhör en av mina favoriter från den tiden. Budskapet och glädjen i låten ligger djupt rotad i själen på mig och den förtäljer hur vi borde försöka leva varje dag, det vill säga i nuet», säger Malin.

Malin skriver vanligtvis sina egna låtar inom genren melodiös pop i folkviseton med svenska texter. 2015 nominerades hon till “Årets artist” på Dalecarlia Music Awards och vann P4:s Musiktävling “Svensktoppen Nästa” i Dalarna med låten “Jag är äkta”. Efter det tog Malin tre års paus från musiken och har efter det bla släppt julsingeln «Till de vilsna» 2018 och singlarna «Jag lovar dig» (Teas sång) 2019 och “Ge mig liv” 2020. Malin har i tre år i rad arrangerat välgörenhetskonsert i Trysil under juletider, vilket har varit väldigt uppskattat.

2003 släppte Malin sin debutsingel och har släppt tre album. Malin är från Dalarna i Sverige men bor nu i Trysil, Norge. Hennes låtar har spelats på radio i Norden och har utmanat på Svensktoppen fem gånger. Hon har turnerat runt om i Sverige, gjort konserter med Björn Skifs och sjunger bland annat duett med Mikael Rickfors på ett av hennes album.

© Malin Jonsson

print

Våra samarbetspartners