SOFIA RUTBÄCK ERIKSSON : BÄTTRE DÖ ÄN ILLA FÄKTA – massor av humor, lite romance och minimalt med blod i nästa stora feelgood-deckare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Lind & Co
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 4)
Genre: Deckare
Antal sidor: 246
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-07-22

Får får får? Nej, får får inte får, får får lamm! Här får får spela rollen av “red herring” i en härva som får ett trassligt ulligt garnnystan att verka enkelt att reda ut. En annan “red herring” spelas passande nog av en fisk … Men ingenting kan stoppa den eminenta detektiven Katarina Zapp på jakt efter sanningen!

Med välvilja och vänskap som ledstjärna

Visst, ingen har väl egentligen engagerat Katarina Zapp för att lösa mordet på fäktningsklubbens mest avskydde medlem – han med mottot “bättre dö än illa fäkta” – men när hennes vän Matilda, som vunnit SM i fäktning, blir oskyldigt misstänkt, vem är då Katarina Zapp att neka att hjälpa en vän i nödens stund?

Till sin egen hjälp har Katarina den trogna Greta och återigen gör de Luleå med omnejd osäkert – eller säkert, beroende på vilken synvinkel man har.

Mysigt och idylliskt – och inte så bloddrypande

Luleå spelar en stor roll i den här boken, Sofia borde få något pris av turistnäringen i Luleå kommun, för allt verkar så mysigt och idylliskt! Bortsett från några blodsugande myggor då, och ett litet blodigt mord på fäktningsklubben …

Det litterära Luleå lockar

Naturen skiftar från sommarskrud till höstprakt. Man får stifta bekantskap med det litterära Luleå, om än i delvis fiktiv form. Det är många som vill ge ett releaseparty för nästa stora feelgood-deckare, skriven av en bästsäljande Luleå-författare … Författaren och serien är påhittade. Men … kan inte detta vara ett förtäckt porträtt av Sofia själv? Hon skriver ju mysiga, humoristiska böcker med deckarinslag …

Gillar äpplen och hundar och att skriva i badet

Agatha Christie lade in Ariadne Oliver i sina egna böcker, en författare som gillade äpplen och hundar och att skriva i badet, och som stundom avskydde sin bästsäljande detektiv, som gick henne på nerverna. Ariadnes klagan över den påfrestande Sven Hjerson och “Varför hittade jag på en detektiv från Finland?” kan mycket väl vara ett eko av Christies egen frustration över Poirot och alla frågor om Belgien … I den fiktiva världen är Ariadne Oliver och Hercule Poirot de bästa vänner, och hon hjälper honom till och med att lösa ett par fall.

Alla hundar och får ska klara sig oskadda!

Som sig bör i en mysdeckare: ingen hund eller katt eller sköldpadda kommer till skada! Får-fans kan också lugnt läsa vidare …

Den här deckaren har förmodligen årets ulligaste och mest oemotståndliga omslag … ?! En bä-bä-bästsäljare i ordets sanna bemärkelse!

Eminent hjältinna med drag av Bridget Jones

Den eminenta hjältinnan, som kan vara nog så tanklös, taktlös och klantig ibland, påminner stundom om Bridget Jones. Fast Katarina Zapps filosofi är den omvända – hon räknar kalorier i form av läckra, stora chokladbollar och avslappnande cava-intag för att hålla koll på att hon inte får i sig för lite … Man måste vara rädd om sin trivselvikt när man springer runt och jagar mysterier och tränar boxning!

Massor av humor, lite romance och minimalt med blod i ett äkta Zapp-igt äventyr!

print

Våra samarbetspartners