HURRA! LAND I SIKTE – infallsrika figurer och en underfundig intrig för de yngsta

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Oooops! The Adventure Continues
Regi: Toby Genkel & Sean McCormack
Originalröster: Max Carolan, Ava Connolly, Dermot Magennis, Tara Flynn, Mary Murray
Premiär: 2021-07-09
Betyg: 3

Det är säkert fler än jag som noterat att de flesta barnfilmer också är försäkrade att även fånga föräldrarna i nätet. Man refererar till vuxenfilmer, gör roliga karaktärer som är lätta att hitta motsvarigheter till i vuxenfilmer och så vidare.

Risken med detta faktum gör dessvärre att filmerna ibland roar föräldrar mer än målgruppen som missar poängen. Hurra! Land i sikte är däremot raka rör mellan barnvagnen och biostolen för nämnda målgrupp, alltså de allra yngsta.

Trillar överbord och hamnar på öde ö

Filmen är av irländsk börd och helt konsekvent levererad med svenska röster, något annat vore otänkbart. Färgstark och rolig animation och kreativ berättarstil för handlingen framåt utan att som ofta forcera den i överdriven nit.

Noaks ark börjar få ont om mat och djuren börjar titta snett på varandra. Inget land i sikte tills vännerna Finny och Leah trillar överbord och hamnar på en öde med många fantastiska överraskningar.

Mitt hem är min borg

Infallsrika figurer och en underfundig intrig som aldrig slår knut på sig själv gör att jag är övertygad om att målgruppen känner sig som en katt som blivit inlåst i en mjölkaffär.

Skall vi ändå leta efter en sensmoral vid ridåfall skulle det väl vara att mitt hem är min borg och att barn skall tillåtas vara barn så länge som möjligt.

Skriven 2021-07-07

print

Våra samarbetspartners