TEODOR WOLGERS släpper debutalbumet ‘Distractions In A Capitalist World’

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Teodor Wolgers släpper idag sitt debutalbum ‘Distractions In A Capitalist World’, som gästas av ’This Life’-författaren Martin Hägglund samt i september spelar han på Gather Festival i Stockholm

Den post-klassiska artisten Teodor Wolgers släpper idag den 11:e juni sitt debutalbum Distractions In A Capitalist World. Samtidigt avslöjas att han kommer vara en av de uppträdande artisterna på Gather Festival i Stockholm den 24:e september.

Distractions In A Capitalist World är ett instrumentalt konceptalbum som utforskar och ifrågasätter strukturer i vår kapitalistiska samtid och vad det innebär att leva som människa under dem. Idéerna kretsar kring det kapitalistiska samhällets tendens att distrahera oss från det viktiga i livet, för att istället inpränta oss med idéer om status, självförverkligande och individualism. Musiken är tänkt som en oas att andas ut i, en distraktion åt andra hållet, bort från kapitalismens orimliga krav på oss.

För att ytterligare illustrera detta gör Yale-professorn Martin Hägglund en inläsning från sin internationella bästsäljare ‘This Life’ på spåret ‘System Failure’ och på skivans avslutande spår gör den amerikanska poeten Rena Priest gör en inläsning av sin dikt ‘The Index’.

Skivan kommer även släppas på digitala strömningsplattformar tillsammans med ett drygt 20 minuter långt kommentarsspår, där Teodor utvecklar sina tankar och idéer kring albumets tematik med musiken – och en Stockholmspromenad – som bakgrund.

Med sex EPs bakom sig har Teodor Wolgers neo-klassiska instrumentalmusik nått 100 000-tals människor över hela världen och bara på Spotify genererat 40 miljoner streams. Tidigare i år släppte han en omarbetning på Daniel Avery och Alessandro Cortinis ‘Illusion of Time’ via Phantasy Sound i UK och av Mute Recordings i Nordamerika. Låten har spelats flera gånger av BBC Radio 1 och BBC 6 Music, och valdes dessutom ut som Mary Anne Hobbs ”Hit Reset Track”. Den har även spelats av Sian Eleri på BBC 1 som kallade låten för ”a cinematic and optimistic masterpiece”. Under det gångna året har Teodor även gjort en mycket uppskattad omarbetning av Kleerups ‘Lovers Table’ (ft. AlunaGeorge), blivit intervjuad av PSL samt varit gäst hos Elektroniskt i P2 och gästproducent hos Kalejdoskop i P2, Sveriges Radio.

Låtlista Distractions In A Capitalist World:
1. Infinitive Circuit
2. The Happiest Place On Earth
3. Obliviate
4. Diminishing Returns
5. Distractions
6. If You Run Through Life, You Will Die Faster
7. 1929
8. Ghosts In The Machine
9. System Failure (ft. Martin Hägglund)
10. What Are The Youth To Do?
11. Think Different
12. The Index (ft. Rena Priest)

Här följer en kort biografi om Teodor Wolgers:
Teodor växte upp i en konstnärlig familj och upptäckte sin musikaliska talang i de tidiga tonåren och hans farfar, Beppe Wolgers, har alltid varit en inflytelserik närvaro i familjen, trots att han gick bort innan Teodor föddes. Han är en mycket meriterad och relativt ung kompositör utbildad på Kungliga Musikhögskolan och har skrivit musik för symfoniorkestrar, storband och för egna projekt som popduon Wilder Gray, jazzkvartetten Monologue och hiphop-kollektivet Adiafora. Vid 22 års ålder, då som den yngste kompositören någonsin, uruppfördes hans orkesterstycke ‘Dreams’ i Berwaldhallen. Teodor är även låtskrivare och producent, och har på senaste tiden skrivit och producerad åt bl.a. Janice, Lennix och Elias.

© [PIAS] Nordic

print

Våra samarbetspartners