TEODOR WOLGERS – Multi-instrumentalisten släpper rework av Daniel Avery & Alessandro Cortini

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Teodor Wolgers släpper idag en rework av titelspåret till Daniel Avery och Alessandro Cortinis ‘Illusion Of Time’

En klassisk rework av Daniel Avery och Alessandro Cortinis titelspår till det gemensamma albumet, ‘Illusion Of Time’, som släpptes under 2020 via Phantasy Sound / [PIAS]. Nu får spåret en ny melankolisk tappning av den svenska multi-instrumentalisten och kompositören, Teodor Wolgers, som sedan debuten 2019 har nått miljontals fans världen över och är en återkommande kandidat på de största klassiska spellistorna hos streamingjättarna Spotify och Apple Music.

Den 10:e oktober premiärades Teodors musikvideo till sin senaste släppta EP ‘narratives’ av PSL på SVT med en tillhörande intervju. Elektroniskt i P2 sänder nu på lördag den 20:e februari kl. 22:00 ett avsnitt om Teodor, där både reworken samt spår från EP:n kommer att spelas, tillsammans med en intervju med Teodor.

”Daniel Avery och Alessandro Cortinis mästerverk ‘Illusion Of Time’ är ett av mina favoritstycken inom den elektroniska genren från förra året”, berättar Teodor. “Utan att ge mig själv några förhoppningar om att det skulle bli av, kontaktade jag dem och frågade om jag kunde få göra en omarbetning av låten. Så det var en smått overklig känsla när jag insåg att de gillade min version och att det skulle bli av!

Att få montera ned stycket och addera mina egna färger och klanger var en otroligt givande upplevelse och det kändes nästan som att Daniel och Alessandro var i rummet när jag försökte sammanfoga det bästa av våra respektive ljudvärldar.” – Teodor Wolgers.

Låten släpps idag, den 18:e februari via Phantasy Sound / [PIAS] med en tillhörande animerad video skapad av I.X.Shells som kan ses nedan.

Teodor Wolgers är en instrumental akt där pianot står i fokus. Det är ett spännande och nytänkande projekt där den unge kompositören och artisten växlar mellan nakna och rena produktioner och elektroniska ljudlandskap. Wolgers växte upp i en konstnärlig familj med multikonstnären och kulturikonen, Beppe Wolgers, som sin farfar. Kombinerat har Teodors katalog nått över imponerande 30 miljoner lyssningar, med flera spår adderade till de mest inflytelserika spellistorna inom genren, inklusive Spotifys ‘Peaceful Piano’, ‘Piano in the Background’, ‘Calm Vibes’ och många fler, samt några av de största klassiska spellistorna hos Apple Music.

Teodor släppte under sommaren 2020 en rework av svenska popartisten Kleerups hit ‘Lovers Table’ feat. AlunaGeorge och intresset för den unge kompositören fortsätter att växa på global nivå. Förutom sitt eget komponerande arbetar han som producent och låtskrivare som WOLGERS – inklusive hans egen popduo Wilder Gray och bakom akter som Parham, Janice och Buster Moe med flera.

Teodor har även cirkulerat en del på svensk online-media på sista tiden, där han bland annat gjort ett par features i musikbloggen Popmani. Han anordnade en intim och avskalad releasekonsert kvällen innan den senaste EP:n ‘narratives’ släpptes den 9:e oktober på The Hills restaurang i Stockholm (Corona-vänligt) där han uppträdde live med stråkarrangemang för matgäster och exklusivt inbjudna. Teodors låt ‘lament’ har även landat en sync i SR P1s program Allvarligt talat och under året 2020 har hans musik streamats mer än 20 miljoner gånger i 92 länder.

© [PIAS] Nordic

print

Våra samarbetspartners