ANDRZEJ SAPKOWSKI bland septembernyheter från Albert Bonniers Förlag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ovädrens tid – Andrzej Sapkowski
Utgivningsdag: 2021-09-03
Format: Danskt band, e-bok, ljudbok
Innan han var Ciris beskyddare, var Geralt av Rivia en legendarisk svärdsman. Stormarnas tid är ett äventyr som tar plats i häxkarlarnas värld, och är en fristående del av den serie som inspirerade Netflix-serien The Witcher och flertalet TV-spel.
Geralt är häxkarlen vars uppdrag är att beskydda vanliga människor från de monster som härjar i skuggorna. Precis som alla häxkarlar bär han alltid ett magiskt emblem, förtrollade drycker och varje häxkarls stolthet – två svärd. Ett gjutet i metall och ett i silver. Men vad skulle ske om Geralt förlorade sina vapen?
Andrzej Sapkowski återvänder till sin fascinerande värld i denna fristående roman där Geralt återigen strider mot fiender och reser land och rike runt tillsammans med musikanten Dandelion. De stöter på trubbel överallt, trollkarlar landet runt smider planer och mörka moln samlar sig över himmelen. Stormtiden är på ingång …

Att älska – Lone Frank
Utgivningsdag: 2021-09-03
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Anna Maria Käll)
Vad är kärlek egentligen? Frågan drabbar den danska vetenskapsjournalisten Lone Frank på djupet när hon plötsligt mister den hon älskar. Mitt i livet inser hon att hon tagit kärleken för given.
Vanligtvis ställer vi de stora frågorna om kärlek till poeter, konstnärer och filosofer men här väljer Lone Frank att med hjälp av vetenskapen ta rätt på vad som till sist formar den enskilda människans kärleksliv.

Även om allt tar slut – Jens Liljestrand
Utgivningsdag: 2021-09-17
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok
“Vi står på gränsen till något som mänskligheten aldrig har upplevt.”
”Jaha. Så varför känns allting så välbekant?”
Det brinner. Halva Sverige står i lågor, städer och byar evakueras.
Det är sommaren då klimatkatastrofen plötsligt eskalerar bortom våra värsta mardrömmar. Ändå måste livet pågå som vanligt: tonårsförälskelser, äktenskapskollapser, identitetskriser och föräldrauppror fortsätter att utspelas, även när verkligheten rämnar. I fyra sammanlänkande berättelser berättar Jens Liljestrand om liv som måste finna sin väg när undergången blivit vardag.

Islossning – Arne Dahl
Utgivningsdag: 2021-09-01
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Niklas Engdahl)
Vårvinter går mot försommar. Sam Berger, Molly Blom och inte minst deras poliskontakt Deer, som måste lära sig gå igen efter attacken som förändrade hennes liv, tycker sig märka ett oklart samband mellan de kroppar som en efter en hittas i den upptinande skärgården. Någon kommer att mörda igen. Kan Sam, Molly och Deer ingripa? Eller är sanningen bortom vad de kan föreställa sig?
Islossning är den fristående femte delen i hyllade serien om Sam Berger och Molly Blom. Det är en rasande thriller där delarna växer ihop till ett gastkramande crescendo, mästerligt orkestrerat som bara Arne Dahl kan.

Vackra värld, var är du – Sally Rooney
Utgivningsdag: 2021-09-07
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok
Alice, en ung och firad romanförfattare, träffar lagerarbetaren Felix på Tinder och bjuder med honom på en resa till Rom. I Dublin försöker hennes bästa vän Eileen komma över sitt ex, och söker upp barndomsvännen Simon. Alice och Eileen håller sin vänskap högt, men en onämnbar spricka har uppstått mellan dem.
Vackra värld, var är du är en roman om vänskap, kärlek och sex, och om känslan av att befinna sig i det sista upplysta rummet innan apokalypsens mörker.

Råttön och andra berättelser – Jo Nesbø
Utgivningsdag: 2021-09-07
Format: Inbunden, e-bok
I berättelsen Leviathan befinner vi oss i ett postapokalyptiskt USA, där medborgargarden har övertagit politikens roll efter en global pandemi. Serum handlar om en far och en son från den brittiska överklassen som träffas för första gången på länge i Botswana. Deras relation sätts på prov när båda blir ormbitna. I Makulator införskaffar en man en minnesmakulator i hopp om att glömma allt, och det är bråttom.
Flera av skräckberättelserna i Råttöga utspelar sig i en obestämd nära framtid, där frågor om klass, familj, makt och lojalitet ställs på sin spets. Det är filmiska berättelser som visar upp en ny sida av Jo Nesbøs författarskap.

Svartsjukemannen och andra berättelser – Jo Nesbø
Utgivningsdag: 2021-09-07
Format: Inbunden, e-bok
En grekisk polisutredare har med dyrköpta erfarenheter från sitt eget liv blivit expert på svartsjuka. När en tysk turist anmäls försvunnen på ön Kalymnos, är det han som blir tillkallad. En taxichaufför hittar sin frus örhänge i taxiägarens bil. Hur hamnade det där? En kvinna på väg från London till New York har, efter mannens affär med hennes bästa väninna, bestämt sig för att avsluta sitt liv. Men vem är han som sitter bredvid henne på flyget?
Berättelserna i Svartsjukemannen kretsar runt våra starkaste känslorna. På klassiskt Nesbø-vis möter vi det potentiellt dödliga utfallet av svartsjuka, begär och utanförskap.

Rabbi Marcus Ehrenpreis obesvarade kärlek – Göran Rosenberg
Utgivningsdag: 2021-09-10
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Göran Rosenberg)
”Vi föddes in i det judiska, både du och jag. Du när så många judiska vägar fortfarande syntes öppna, jag när så många judiska vägar hade stängts. Du när så mycket fanns att bryta upp från och göra upp med och gjuta nytt liv i, jag när så mycket judiskt liv var förintat och frågan på allvar kunde ställas om det judiska ens var möjligt längre.”
Så inleder Göran Rosenberg sin berättelse om Marcus Ehrenpreis, överrabbin i Stockholm mellan 1914 och 1948. Det är en berättelse om ofullbordade drömmar, obesvarad kärlek och förintade möjligheter.

Hunter i Huskvarna – Sara Stridsberg
Utgivningsdag: 2021-09-14
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok
”På vägen hem passerar jag lasarettet, det är som en längtan som aldrig riktigt går över, längtan tillbaka till det som var då, efter att inte ha ett eget liv, att vara i början av någonting som man inte vet vad det är, att inte veta vad det ska bli av en.”
Berättelserna i Hunter i Huskvarna utspelar sig i trånga svenska landskap och ute i världen; mellan barndom och förbrukade liv, mellan sorg och livsgnista, mellan rå verklighet och saga. Öden som tillsammans skapar en svindlande mytologi om kärlek och överlevnad.

Andra stället – Rachel Cusk
Utgivningsdag: 2021-09-16
Format: Inbunden, e-bok
En kvinna bjuder in en berömd konstnär att vistas i hennes gäststuga, belägen i det isolerade träskområdet vid kusten. Men under den heta sommaren blir hans närvaro allt mer provocerande för värdinnan, som tvingas revidera sina tankar om inte bara konstnären utan också om konstens och människans villkor. Andra stället är ett rakbladsvasst kammarspel om kön och öde, makt och konst; en strålande återkomst till romanen för Rachel Cusk, efter den hyllade trilogi som inleddes med Konturer.

Fädernas missgärningar – Åsa Larsson
Utgivningsdag: 2021-09-17
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Åsa Larsson)
– Jag ber dig, Martinsson. Jag orkar inte göra det här. Du måste hjälpa mig. Det är en döende mans sista önskan.
Rättsläkare Lars Pohjanen ber Rebecka Martinsson att utreda ett preskriberat mord. Hon går motvilligt med på detta, fast hon egentligen är arbetstrött och slutkörd. Snart har hon även en ny mordutredning på sitt bord. Spåren löper samman och leder också till mörka hemligheter i hennes egen familjehistoria.

Mannen som dog två gånger – Richard Osman
Utgivningsdag: 2021-09-17
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Cecilia Nilsson)
Ibrahim, en av de fyra i Torsdagsmordklubben på Cooper Chase råkar illa ut vid ett rån. Förövaren är en 16 årig pojke med band till den lokala knarkdrottningen Connie. Elizabeth, Ron och Joyce bestämmer sig omedelbart för att sätta fast den skyldige.
Den svindlande jakten på de inblandade blir upptakten till en rad ovanliga och blodiga händelser som leder till oväntade avslöjanden om Elizabeths tidigare liv, innan den inte alldeles snövita sanningen avslöjas. Några blir livets vinnare, några förlorar allt – inte bara förmögenheter.

Liten historia – stor kyss – Kerstin Strandberg
Utgivningsdag: 2021-09-21
Format: Inbunden, e-bok
Det var en gång en bok som hette Hur ska det gå för Pinnebergs?. Här kommer nu ett svenskt par, Vanja och Nils. Hurdana är de, liknar de Pinnebergs? Ja, fast det är lite skillnad ändå för ibland har Nils och Vanja svårt för att berätta sanningen. Men man kan inte betvivla att de älskar den, sanningen.
Författaren är rätt så säker på att aldrig tidigare har två människors liv skildrats som i Liten historia – stor kyss, titeln på hennes nya roman.

Den stora kyrkan – Tove Folkesson
Utgivningsdag: 2021-09-24
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Tove Folkesson)
Den stora kyrkan är Tove Folkessons personliga och poetiska berättelse om att föda – att sitta vid en dödsbädd med putande mage, känna livet spränga fram genom en, nästan höra kroppen klyvas. Det är en berättelse om livets naturliga liturgi: Att sörja ett försvunnet barn. Att sörja för bröllop och begravning. Att söka förlossning, och bli förlöst.
Boken tar vid där den uppmärksammade Hennes ord slutar, men kan läsas fristående.

Älskar ni mig? – Léon Blum
Utgivningsdag: 2021-09-24
Format: Inbunden, e-bok
Léon Blum (1872–1950) var jurist och försvarade den judiske officeren Alfred Dreyfus. Han gav ut en tidskrift tillsammans med André Gide och Marcel Proust. Blum utsågs 1936 till fransk premiärminister och skapade en folkfrontsregering.
Motståndarna svarade: ”Hellre Hitler än juden Blum.” Blum deporterades till koncentrationslägret Buchenwald. Han ägnade sina sista år åt kampen för ett självständigt Israel.

Det andra namnet – Jon Fosse
Utgivningsdag: 2021-09-29
Format: Inbunden, e-bok
Första boken i Jon Fosses storverk. Konstnären Asle bor själv på Dylgja norr om Björgvin. I Björgvin bor en annan Asle som även han är konstnär. De två männen är vänner och på ett vis dubbelgångare, två versioner av samma liv. Medan jagberättaren förbereder en utställning på ett galleri, hittar han vännen Asle liggande i snön. Han har kollapsat av alkoholmissbruk och blir inlagd på sjukhus.
Detta första band av Septologien berättar historien om Asle och Asle genom tillbakablickar på barndomen. Det handlar om Asle och systern, fjorden och alla faror, men också om en grannpojke som försvann på havet.
Septologien är en storslagen berättelse om konst, Gud, alkoholism, vänskap och tiden som går. Det handlar om döden, men också om vad det vill säga att vara i livet.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners