HANS ROSENFELDT bland Norstedts skönlitterära utgivning hösten 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hans Rosenfeldt släpper första delen i en helt ny kriminalserie, Majgull Axelsson, Agneta Pleijel och Tone Schunnesson är tillbaka med nya romaner. Hösten bjuder även på spänning från Jonas Moström, de vassaste debutanterna och de härligaste feelgoodböckerna. Här är höstens skönlitterära utgivning från Norstedts.

Augusti

Många gånger i regn – Jack Hildén
Många gånger i regn är en roman som lever i språket. Med en obeveklig blick för detaljer fångar Jack Hildén en grupp människor som knappt verkar gilla varann, men som ändå är tätt förbundna. Detta är hans tredje roman.
Utgivningsdag: 13 augusti

Apan i mitten – Stephan Mendel Enk
Stephan Mendel-Enks nya roman Apan i mitten är en fristående fortsättning på den hyllade romanen Tre apor.
Utgivningsdag: 20 augusti

Antiken – Hanna Johansson
Ett triangeldrama mellan en mor, hennes tonårsdotter och moderns yngre väninna. Några varma månader i staden Ermoupoli i grekiska kykladerna. En queer Lolita-berättelse. Hanna Johansson är skribent och kritiker. Antiken är hennes debutroman.
Utgivningsdag: 20 augusti

Skuggan bakom dig – Anna Jansson
Skuggan bakom dig är en berättelse om makt och manipulation, rädsla och otillräcklighet. En skrämmande skildring av hur ett fullt fungerande liv kan brytas ner till spillror. Kriminalinspektör Kristoffer Bark och hans grupp av omplacerade kollegor har fått ett ouppklarat fall på sitt bord. Det gäller Emelie Kartman, en lågstadielärare och ensamstående mamma som för tio år sedan försvann. Tre år senare återfanns hon på botten av Lanna badgruva, i en tunna genomdriven av ett hundratal tretumsspikar.
Utgivningsdag: 27 augusti

September

Dubbelporträtt – Agneta Pleijel
Det är mars 1969. Om bara några månader ska amerikanerna landa på månen och världen bli en annan. En ung man kliver in på galleriet Malborough Fine Arts i London där man visar en utställning med Oskar Kokoschka. Han vill höra vad det kan kosta för att få den österrikiske konstnären att måla ett porträtt av hans mormor. På ett ungefär, mellan tumme och pekfinger. Mormodern är ingen annan än den kända deckarförfattaren Agatha Christie och porträttet är tänkt som gåva till hennes 80-årsdag. Mycket motvilligt går de två åldrande konstnärerna med på projektet och i sex sittningar närmar de sig varandra, avslöjar vilka rädslor och begär som formar ett skapande liv. Det blir ett samtal om döden, kärleken och konsten – i valfri ordning.
Utgivningsdag: 3 september

Vattendansaren – Ta-Nehisi Coates
Vattendansaren liknar till det yttre en äventyrsroman, men med sitt starka bildspråk och sitt oförglömliga persongalleri växer den till något sällan skådat i den amerikanska samtidslitteraturen. Det är en roman om de svartas kamp för rättvisa, om vem som har rätt till sanningen – och den är skriven av en av vår tids mest spännande tänkare och omtalade författare.
Utgivningsdag: 3 september

Deadline – Rebecka Edgren Aldén
Få en inblick i en modern tidningsredaktion från dess allra sämsta sida. Deadline är en relationsthriller om arbetsplatsen från helvetet. När Anna får drömjobbet på livsstilsmagasinet Suzanna träder hon in i en värld hon tidigare bara sett på håll. En dag förstår hon att något är allvarligt fel på det nya jobbet.
Utgivningsdag: 3 september

Mitt hemliga liv – Jenny Fagerlund
En ny varm och charmig roman av Jenny Fagerlund. Hon är en sann feelgoodfantast. Hon har ett särskilt öga för relationer och härliga miljöer. Mitt hemliga liv är hennes femte roman.
Utgivningsdag: 3 september

Handens rörelser – Felicia Stenroth
Ida jobbar på ett callcenter på tolfte våningen i ett hus i utkanten av stadens centrum. Hon har oregelbundna arbetstider, skiftande arbetskamrater, blir betygsatt utifrån hjälpen hon tillhandahåller dem som ringer. Handens rörelser handlar om arbete, socioekonomiskt arv, en utmätning av Kronofogden och en kärlekshistoria mellan Ida och Edita.
Utgivningsdag: 3 september

Mannen som dog två gånger – Almudena Grandes
Mästerligt skildrar Almudena Grandes verkliga händelser från efterkrigstidens Spanien och Argentina i denna politiska thriller och spionsroman.
Utgivningsdag: 10 september

Hur jag skulle vilja försvinna – Eli Levén
De följer varandra genom livet, de är varandras kompass. Men när Felix försvinner vet Robin inte längre vad av honom själv som är kvar. Hur jag skulle vilja försvinna är en brutalt vacker roman om kärlek, sorg och frigörelse.
Utgivningsdag: 10 september

Vem vänder i ljus mitt mörker och Sedan kan allting hända – Anna Greta Wide
Anna Greta Wide var en av de mest lästa unga poeterna under 1940-talet, men har nu länge varit nästan bortglömd. En väska med efterlämnat material har under ett drygt halvsekel gömt en litterär skatt. Det är hög tid att läsa Anna Greta Wides dikter – i vår tid.
Vem vänder i ljus mitt mörker innehåller de dikter som publicerades mellan 1942 och 1964. Sedan kan allting hända innehåller tidigare opublicerade dikter, utkast och fragment från åren 1940 till 1965.
Utgivningsdag: 10 september

Inställd resa till Sabarmati – Majgull Axelsson
En ny, stor roman från Majgull Axelsson. En mörk eftermiddag i november, när Lykke är ute och går med sin hund, lägger en någon en behandskad hand mot hennes axel, drar henne åt sidan och slår. Och han slår mycket hårt.
Utgivningsdag: 17 september

Dina händer var fulla av liv – Suad Ali
Dina händer var fulla av liv skildrar en kvinna före, under och efter flykten. Romanen ställer frågor som: vad händer med en människa som vuxit upp i en privilegierad miljö och sedan förlorar allt, en kvinna som varit lyckligt gift och Mogadishus bästa gymnasielärare som hamnar som ung änka i Sandviken och tvingas försörja sig genom att städa skolkorridorer?
Utgivningsdag: 17 september

Arvtagaren – Camilla Sten
Arvtagaren är en skrämmande och klaustrofobiskt spännande thriller. Camilla Sten har tidigare utkommit med skräckromanen Staden på Norstedts. Hon är även aktuell med en spänningstrilogi för unga vuxna på Rabén & Sjögren.
Utgivningsdag: 17 september

Punkterna på kartan – Jonas Modig
Jonas Modigs nya diktsamling Punkterna på kartan är en expedition i tid och rum, utan början eller slut. Den rör sig genom naturen och årstiderna, via minnen och nedslag i det stora lilla som finns runt husknuten eller på någon avlägsen turistort. På sitt särpräglade sätt låter Jonas Modig det outsägliga komma oss alldeles nära.
Utgivningsdag: 17 september

Vargasommar – Hans Rosenfeldt
Ny kriminalserie av Hans Rosenfeldt – skaparen till tv-serierna Bron och Marcella. En död varg. En våldsam knarkuppgörelse. En kvinnlig lönnmördare av sällan skådat slag. På bara några dagar vänds tillvaron upp och ner för den medelålders Haparandapolisen Hannah Wester. När det visar sig att en varg som hittats död i skogen har rester av en människa i magen förstår Hannah Wester att det här inte blir en sommar som alla andra.
Utgivningsdag: 24 september

Flickan i skogen – Sam Lloyd
Elissa är tretton år när hon kidnappas på en parkeringsplats. När hon vaknar ligger hon instängd i en cell under jorden. Djupt inne i skogen som kallas Memory Wood. Flickan i skogen är en nervpirrande och internationellt omtalad thriller med en ordentlig plot twist.
Utgivningsdag: 24 september

Dagarna, dagarna, dagarna – Tone Schunnesson
Tone Schunnessons nya roman efter den uppmärksammade Tripprapporter är en studie i framgång och undergång, beroende och svek, medialitet och osynlighet. Bibbs ska precis fylla trettionio år. Trots att hon saknar talang har hon varit känd ett tag, men det enkla livet håller på att glida henne ur händerna.
Utgivningsdag: 24 september

Inte av denna världen – Yaa Gyasi
Yaa Gyasis nya roman efter världsframgången med Vända hem är ett starkt berörande porträtt av en familj i USA som präglas av emigration, av depression, av beroende och sorg. Det är en roman om tro, vetenskap, religion och kärlek. Det är en oförglömlig läsupplevelse av den amerikanska litteraturens nya stjärnskott.
Utgivningsdag: 24 september

Tiden har sett allt – Nachla Libre
Sömnlösheten och stadens sorl formar tankarna i Nachla Libres diktsamling Tiden har sett allt. Orden tickar fram i realtid i en debutbok som är både filosofisk och politisk, vardaglig och storslagen.
Utgivningsdag: 24 september

Oktober

I morgon har vi andra namn – Patricio Pron
Runt en separation tecknar Patricio Pron bilden av ett samhälle och en tidsanda som gör förälskelsen till performance och kärleken till en vara.
Utgivningsdag: 1 oktober

Kameleonten – Jonas Moström
Kameleonten är den sjunde fristående delen i Jonas Moströms populära och prisbelönta deckarserie om psykiatriker Nathalie Svensson och kriminalkommissarie Johan Axberg.
Utgivningsdag: 8 oktober

En oönskad julklapp – Sara Molin
En oönskad julklapp är en julroman fylld av humor, värme, komplicerade famljerelationer och kärlek i en stressig sjukhusmiljö. Sara Molin debuterade 2019 med den charmiga och humoristiska feelgoodromanen Som en öppen bok. En oönskad julklapp är hennes andra, helt fristående roman.
Utgivningsdag: 8 oktober

Hennes kropp och andra parter – Carmen Maria Machado
Psykologisk realism ställs mot science fiction, komedi blandas med skräck, gränsen mellan fantasy och rent fabulerande suddas ut i denna novellsamling. Carmen Maria Machado tänjer obekymrat på genrelitteraturens regler och skapar häpnadsväckande häpnadsväckande som syftar till att kartlägga kvinnors liv och det våld som utövas mot deras kroppar.
Utgivningsdag: 8 oktober

De besatta – A.S. Byatt
A.S. Byatts satiriska och romantiska roman De besatta belönades med Bookerpriset 1990 och finns översatt till ett trettiotal språk.
Utgivningsdag: 8 oktober

Mörkermannen – Anna Bågstam
När en våldtäktsman med ett specifikt modus terroriserar Landskrona sätts civilutredaren Harriet och hennes kollegor på fallet. Av en utomstående får Harriet i hemlighet tillgång till flera gamla fall med kopplingar till de nya brotten. Hon kan direkt se att de tidigare utredningarna har saboterats. Och allt tyder på att någon av hennes närmaste kollegor ligger bakom det.
Utgivningsdag: 15 oktober

På dödligt spår – Michael Connelly
Hjälten från klassikerna Poeten och Fågelskrämman är tillbaka. Vi återser Jack McEvoy i en seriemördarthriller från bästsäljande författaren Michael Connelly.
Utgivningsdag: 15 oktober

Hajar i räddningens tid – Kawai Washburn Strong
Kawai Strong Washburns debutroman är en stark och fängslande saga om familj, exil och den förödande jakten på räddning.
Utgivningsdag: 15 oktober

Naturen – Ralph Waldo Emerson
Naturen och den kort därefter utgivna essän Den amerikanske studenten blev viktiga texter för den framväxande transcendentalistiska rörelsen i USA. I detta urval presenteras några av Emersons viktigaste essäer i nyöversättning av poeten och författaren Ola Klippvik.
Utgivningsdag: 22 oktober

Allt jag borde ha sagt – Anne Griffin
Irländske Maurice Hannigan, 84 år gammal, sitter i baren på ett hotell i Rainsford, County Meath, och utbringar under kvällen fem skålar för fem personer som haft ett avgörande inflytande på hans liv.
Utgivningsdag: 22 oktober

Tolv hjärtan till jul – Jenny Bayliss
En kärleksfull julkomedi för alla som älskar The Holiday, Jenny Colgan och Lucy Diamond! Tolv hjärtan till jul är en julroman fylld med humor, värme och kärlek, där modern dejtingkultur möter klassisk brittisk landsbygd.
Utgivningsdag: 29 oktober

November

Järnguld – Pierce Brown
Äntligen kommer Järnguld, den efterlängtade första delen i en ny episk sci-fi trilogi av Pierce Brown, den bästsäljande författaren till serien Rött uppror.
Utgivningsdag: 5 november

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners