FAYE WEBSTER bland nyheter från Playground v. 17

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAYE WEBSTER MEDDELAR NYA ALBUMET MED FÖRSTA SINGELN CHEERS
Den talangfulla Faye Webster släpper sitt fjärde album I Know I’m Funny haha den 25 juni, och singeln Cheers kom i veckan. På albumet som spelades in förra året jobbade hon tillsammans med producenten Drew Vanderberg (Deerhunter, Of Montreal, Kishi Bashi), och enligt Webster själv är det hennes starkaste verk hittills.
Faye Webster lärde sig själv att spela gitarr redan i grundskolan, och i familjen finns en lång tradition av country- och bluegrass-musicerande. Redan vid 16 års ålder kom debutalbumet Run & Tell som visade på familjens rötter i countrymusiken, men även kulturen från hemstaden Atlanta. 2017 signade Webster till Secretly Canadian, och två år senare kom det hyllade albumet Atlanta Millionaires Club.
Förutom musiken är hon även en framgångsrik fotograf, och hon har bland annat jobbat med Killer Mike, Offset och Nike. 2020 valde Barack Obama hennes låt Better Distractions till sin spellista med favoritlåtar. Låten återfinns på I Know I’m Funny haha.

MOLLY BURCH SLÄPPER LÅT FRÅN KOMMANDE ALBUMET ROMANTIC IMAGES
Austinbaserade sångerskan Molly Burch avslöjande i måndags att hon släpper sitt nya album Romantic Images den 23 juli, och firar det med en sprillans ny singel, Control. Albumet innebär en distinkt förändring både emotionellt och musikaliskt, och är inspelad i Denver tillsammans med Alaina Moore och Pat Riley (Tennis). Låtarna på albumet hyllar den tidlösa glädjen i välsnickrade poplåtar och flörtar med Blondie, Madonna och Mariah Carey. Burch valde också fler kvinnliga samarbeten vilket resulterade i ett passionerat album som överträffade förväntningarna.
Molly Burch växte upp i södra Kalifornien och förtrollades i tidig ålder av klassiska jazzikoner som Billie Holiday och Nina Simone, vilket ledde till att hon började studera musik med jazzinriktning i high school. 2017 kom hennes debutalbum Please Be Mine som placerade sig på årsbästalistor och hyllades av både Pitchfork och Mojo.

HIATUS KAIYOTE SLÄPPER NYA LÅTEN RED ROOM
Den dubbelt Grammy-nominerade och av både Anderson .Paak och Drake hyllade gruppen Hiatus Kaiyote ger oss en ny låt från det kommande albumet Mood Valiant med releasedatum den 25 juni. Låten Red Room skapades spontant och föddes ur ett drum and bass-groove från de båda bandmedlemmarna Paul Bender och Perrin Moss när gruppen reste till Rio de Janeiro 2019 för att arbeta med den legendariske brasilianske artisten Arthur Verocai.
Hiatus Kaiyote slog igenom internationellt 2012 med sitt första album Tawk Tomahawk, som lovordats av bland andra Erykah Badu, Questlove och Prince och omfamnats av kända DJ:ar. Deras första Grammy-nominering för låten Nakamarra följdes av en andra nominering för Breathing Underwater från deras andra studioalbum Choose Your Weapon (2015).

BLACK MIDI GER OSS NYA SINGELN SLOW
Musiken till black midis nya singel Slow skrevs precis innan bandets turné under februari 2020. Texten skrevs senare och utgår ifrån historiska kontrarevolutioner. Återigen bjuder bandet – som för tillfället verkar som en trio under tiden som medlemmen Matt Kwasniewski-Kelvin tar en paus – oss på en ikonisk musikvideo. Låten är hämtad från kommande albumet Cavalcade som släpps den 27 maj.
Black midi har även just offentliggjort en ny KEXP-session och genomfört en intervju som kan ses HÄR.

MATT SWEENEYS & BONNIE ’PRINCE’ BILLYS ALBUM UTE NU
Idag släpps Matt Sweeneys och Bonnie ’Prince’ Billys efterlängtade samarbetsalbum Superwolves digitalt. Fansen kan lägga vantarna på den fysiska utgåvan av albumet den 18 juni.
Dagen till ära bjuder superduon på en musikvideo till albumspåret Resist The Urge. Videon är gjord av den legendariske skateboardåkaren Kevin ”Spanky” Long och fotografen/skateboardaren Atiba Jefferson – se den HÄR.

LSDXOXO BJUDER PÅ NY SINGEL
Nu släpper Berlin-baserade DJ:n, producenten och artisten LSDXOXO låten The Devil, som är det första spåret på den kommande EP:n Dedicated 2 Disrespect som landar den 14 maj via XL Recordings/Playground.
Låten presenterar en värld av svärta och överflöd: “I make a deal with the devil/sell my soul and my body/but I look fucking good/whipping in my Maserati,” sjunger LSDXOXO, över en beroendeframkallande och popdoftande technoproduktion.

CHAI LADDAR UPP INFÖR ALBUMSLÄPPET MED PING PONG
Den japanska kvartetten CHAI närmar sig releasen av sitt album WINK som släpps den 21 maj. Senaste singeln PING PONG! är en hyllning till en social aktivitet som bandet tyvärr inte kan ägna sig åt för närvarande, nämligen pingis. Låtens gästas av producenten YMCK som bidragit med produktionens ”TV-spelskänsla”.
CHAI består av Mana (sång/keyboard), Kana (gitarr), trummisen Yuna och basisten och låtskrivaren Yuuki. Efter att bandet släppte albumet PUNK 2019 följde en turné som tog dem världen över med sina högenergiska spelningar. När Japan försattes i karantän såg bandet det som ett tillfälle att tänka i nya banor och ta sin musik till spännande nya platser.

HALF WAIF SLÄPPER NYTT ALBUM 9 JULI
Nandi Rose som verkar under namnet Half Waif följer tematiskt upp albumen Lavender (2018) och The Caretaker (2020) med Mythopoetics som släpps 9 juli. Till vardags verkar Rose i indierockbandet Pinegrove, men har en parallell solokarriär och släpper nu sitt femte soloalbum som Half Waif. Hon fortsätter sin resa genom sitt mångfacetterade syntpopsound, och levererar låtar med både underfundiga, tänkvärda och djupa texter. Hela tiden finns känslan av en eterisk skönhet som förlorats, eller bleknat.
I veckan släppte Rose också ett första smakprov från kommande albumet i form av singeln Swimmers som har en djup personlig innebörd för Nandi Rose. Den handlar om hennes moster som sakta men säkert sjunker djupare in sin Alzheimer-sjukdom och där musiken fortfarande kan dra upp henne ovanför vattenytan, i alla fall i kortare stunder. I den påkostade videon ser vi Nandi Roses mor i en av rollerna.

TKAY MAIDZAS LÅT SYRUP FÅR MUSIKVIDEO
Den kritikerhyllade Zimbabwebördiga, australiensiska artisten Tkay Maidza släppte nyligen singeln Syrup, och nu har den fått musikvideo. Maidza har här återförenats med regissören bakom musikvideon till singeln Shook från i fjol, Jenna Marsha.
Syrup följer upp Maidzas cover av Pixies klassiker Where Is My Mind? samt singeln Kim (feat. Yung Baby Tate) som kom i februari.

TRANSIT RIDE TOLKAR THE WEEKNDS BLINDING LIGHTS
Idag tar transit ride med oss på en meditativ, lugnande resa, fri från vardagsstress och bekymmer.
Med en avslappnade tolkning av en av de senaste årens största hits, Blinding Lights med The Weekend, ges lyssnaren möjlighet att njuta av en stunds eskapism skapad av kreatörer som vet precis hur man ska få till rätt stämning.

OLIVERA SLÄPPER AKUSTISK EP
Tomorrows (Acoustic) är en trespårs-EP med akustiska versioner av Oliveras singlar, som sätter texterna och de vackra melodierna i fokus.
Olivera berättar:
”Jag gillar akustiska versioner. När produktionen avlägsnas ger det alltid mer utrymme till texterna. Sången spelades in i min nya studio som fortfarande var under uppbyggnad. Jag tror att jag lyckades fånga rätt ton omgiven av högar med lådor och färgburkar.”

RED MECCAS SJÄTTE ALBUM AWAY UTE NU
Den elektroniska duon Red Mecca släpper nu sitt sjätte album Away som är skrivet under deras mest framgångsrika år, då de bland annat mottagit Manifestpris och skrivit musik till den hyllade TV-serien Killing Eve.
Albumet består av såväl ödesmättade synt-mattor med Susanne Jonssons omisskännliga sång flytande ovanpå och ett suggestivt elektroniskt mörkt sound, som drivande postpunk-poplåtar som andas 80-tal. Andra halvan av duon, Jan Grankvist, var på 1980-talet med och startade Brända Barn.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners