AT THE GATES släpper första singel från kommande album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Svenska At The Gates släpper nytt album “The Nightmare of Being” 2 juli via Century Media, idag släpps första singeln “Spectre of Extinction” ihop med en video.

Bandet kommenterar singeln:
“Det är alltid väldigt svårt att välja vilken låt som ska släppas till allmänheten först från en platts, särskilt med det här albumet som har så många lager och ett sådant djup. Vi kände dock att detta, skivans inledande spår, representerade albumets övergripande känsla bäst. Den har det musikaliska djup som du kan förvänta dig av ett AT THE GATES-spår, och har fortfarande den intensiteten och udd som vi alltid har försökt förmedla med vår musik. För videon var det underbart att kunna fortsätta arbetet med Patric Ullaeus, eftersom han förstår vår vision med musiken och är villig att gå hela vägen för att skildra låtens inre dimensioner. Jag tycker att han gjorde det utmärkt den här gången också, och jag är väldigt stolt över resultatet. Texten handlar om mänsklighetens vilja och hur den kolliderar med vårt medvetande och vår kunskap om vår dödlighet.”
– Tompa Lindberg Redant At The Gates

Albumet har spelats in i olika svenska studios – trummor i Studio Gröndal med Jens Bogren, gitarr och bas med Andy La Rocque i Sonic Train Studio och sång med Per Stålberg. Albumet är mixat och mastrat av Jens Bogren i studio Fascination Street Studio.

Artwork och visuellt koncept av Eva Nahon.

“The Nightmare Of Being”
1. Spectre of Extinction
2. The Paradox
3. The Nightmare of Being
4. Garden of Cyrus
5. Touched by the White Hands of Death
6. The Fall into Time
7. Cult of Salvation
8. The Abstract Enthroned
9. Cosmic Pessimism
10. Eternal Winter of Reason

AT THE GATES line-up:
Tomas Lindberg Redant – Vocals
Jonas Björler – Bass
Martin Larsson – Guitar
Jonas Stålhammar – Guitar
Adrian Erlandsson – Drums

© sister promotion

print

Våra samarbetspartners