JOE BONAMASSA ger ut Now Serving: Royal Tea From The Ryman Auditorium

Klicka på bilden, för att se hela bilden

BLUESROCKSTJÄRNAN GER UT BANBRYTANDE LIVEFRAMTRÄDANDE FRÅN NASHVILLES BERÖMNDA KONSERTLOKAL!

INNEHÅLLER EN INTRODUKTION AV JEFF DANIELS OCH INKLUDERAR TOLV LIVEINSPELNINGAR MED DAGENS STÖRSTE BLUESGITARRIST MED FLERA TIDIGARE OUTGIVNA VERSIONER FRÅN HANS TJUGOFJÄRDE LISTETTA ROYAL TEA!

“A large portion of Joe’s appeal lies in his super nerd tendencies, attention to detail and genuinely enormous breadth of chops. And you sense that he cares – really cares – about all this.”
Classic Rock
“Joe’s heartfelt performance succeeded in taking the edge off what has been an awfully long break, and there’s no doubting at all the untrammeled power of a Joe Bonamassa live performance, even in an empty room.” 8.5
Sonic Abuse
“One of the top blues artists of the modern era… his latest projects have one foot in the past while showcasing his talents in the here and now.”
American Songwriter
“Guitar icon Joe Bonamassa truly stole the show”
Blabbermouth
“One very special live music presentation.”
Music Row

Då pandemin förra året satte stopp för musiker att turnera gjorde Joe Bonamassa något oväntat för sina fans. Han satte upp en unik spelning i den ikoniska Ryman Auditorium i Nashville, Tennessee, USA som streamades till fans över hela världen. Den kvällen lyckades han förena människor i fyrtiofyra olika länder för en otrolig presentation av sitt nya album Royal Tea redan innan den hade getts ut. Konserten har nu mixats och mastrats för en fysisk utgivning som Now Serving: Royal Tea From The Ryman den 11 juni i formaten CD, DVD, Blu-ray och dubbel-LP: DVDn kommer att innehålla en introduktion av skådespelaren Jeff Daniels. Det makalösa framträdandet inkluderar tolv fantastiska liveinspelningar med bland annat det bästa från hans senaste studioplatta Royal Tea som är hans tjugofjärde förstaplacering på Billboards Blues-lista och som spelades in på Abbey Road Studios i London, Storbritannien. Den innehåller också tre energiska låtar från det 20-års jubilerande albumet A New Day Now. Se till att bli serverad och återupplev denna fantastiska händelse igen och igen från en av de mest hyllade underhållarna inom bluesrocken!

Bonamassa minns kvällen: “Jag har alltid velat filma en spelning på det legendariska Ryman Auditorium i Nashville. Vårt band har haft äran att få spela där åtta och en halv gång de senaste tio åren. Publiken är alltid med på noterna och följer bandet intensivt. Det känns som det bästa mest intensiva gig man kan göra samtidigt som man spelar inför 2 300 människor. Jag älskar stället och det är en nationalklenod och bekvämt nog inte långt från där jag bor. Det är nu jag kommer till den där halva delen. Vi saknade er. Så hur fantastiskt det än är att stå på den scenen när och hur som helst så är det NI fans som gör det speciellt. Ni är en del av spelningen och en stor del utav den. Eftersom spelningen spelades in så var det cirka 100 000 ögon runt hela jorden som kollade in oss framför TVn eller datorn eller vad det nu var. Men ni var inte där i rummet tillsammans med oss.”

I vanliga fall tar lokalen 2 300 personer men för denna enda kväll var den verkliga publiken som en stadiumspelning och sätena fylldes av pappfigurer av fans. Det såldes över 17 000 biljetter som nådde en global publik från olika kulturer i en tid då det ofta känts som världen håller på att gå under. Med tanke på antalet hushåll som såg konserten tillsammans så är antalet tittare nog betydligt högre.

Joe fortsätter: “ Vi spelade så bra som vi kunde inför de där pappfigurerna med era ansikten på och försökte föreställa er där. För en nanosekund kunde jag få en glimt av lokalen och det kändes nästan som vanligt. Sen slog vi av låten och det blev dödstyst. Man hörde bara fotstegen från våra medarbetare. När nu allt detta är sagt så är DVDn en minnesbild av en konsert från en värld som förändrats radikalt. En värld som tillfälligt dömt ut oss som icke nödvändiga. Ingen vet om jag kommer att komma tillbaka till den här scenen inför en fulltalig publik igen men jag vet att jag älskar den och att jag saknar er innerligt. Den här spelningen räknas som en halv.”

Den kvällen på the Ryman kan även hyllas som ett event då man förde musikindustrin samman. Mellan biljettförsäljningen och donationer under sitt After Party Showcase samlade man in $32 000 till Bonamassas Fueling Musicians program som presenteras av hans välgörenhetsorganisation Keeping the Blues Alive Foundation (KTBA). Den har stött musiker i över ett år under pandemin och har hittills samlat in $460 000 till turnerande musiker som råkat i ekonomiskt trångmål då deras karriärer satts på paus. Programmet ger ett omedelbart bidrag om $1 500 i kontanter för levnadskostnader så de kan hålla sig flytande tills dess de kan börja turnera igen. Förra helgen var Joe värd för sitt andra Annual Stream-A-Thon event med fler än trettiofem häpnadsväckande framträdanden med över tre timmars musik som fortsatte att samla in pengar för saken. Laguppställningen inkluderade stjärnor som Bonamassa, Toto, Dion, Ana Popovic, Warren Haynes, Bobby Rush, Jared James Nichols, Emily Wolfe samt många fler.

Så till den fantastiska låtlistan på Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman. Bonamassa har gjort det till en grej att ta risker och ge sig ut på okänd mark under sin långa karriär och formidabla konserter och det gjorde han till perfektion även på the Ryman Auditorium. Hans stjärna lyser klarare än någonsin och han utvecklar hela tiden sitt gitarrspel och sin karaktäristiska sång. Det är inte så konstigt att han ofta hyllas för att hitta nya fans till bluesrockens universum. Bonamassa har redan samlat på sig en betydande katalog av live- och studioutgivningar som fortsätter att utvecklas och förändras med tiden och fånga nya lyssnare bland musikrecensenter och fans från när och fjärran. Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman ger en välbehövlig injektion för musikfansen och ger dem den obeskrivliga känslan av att befinna sig på en konsert. Med denna upplevelse i ljud och bild sitter de på första parkett framför en av de bästa liveartister vi har idag.

Låtlista: Joe Bonamassa – Now Serving: Royal Tea From The Ryman
1. When One Door Opens
2. Royal Tea
3. High Class Girl
4. Lookout Man!
5. Why Does It Take So Long To Say Goodbye
6. A Conversation With Alice
7. I Didn’t Think She Would Do It
8. Beyond The Silence
9. Lonely Boy
10. Cradle Rock
11. Walk In My Shoe
12. A New Day Yesterday/Starship Trooper – Wurm

Utgivningsdatum
11 juni 2021

Tillgängliga format
CD, dubbel-LP, DVD, Blu-ray

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners