JOE BONAMASSA aviserar nytt album & unik livestream!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bluesrockikonen Joe Bonamassa aviserar hans efterlängtade nya platta Royal Tea som inspirerats av hans hjältar Jeff Beck, John Mayall, Eric Clapton och Cream och som ges ut ges ut den 23 oktober!

Bonamassa bryter av turnéstoppet med att premiärspela plattan på Ryman Auditorium i Nashville i en unik livestream den 20 september – Biljetter finns ute nu!
Intäkterna från biljettförsäljningen går till KTBAs program Fueling Musicians.
BILJETTER TILL LIVESTREAMEN HITTAR DU HÄR

Väntan är över, Joe Bonamassas nya studioplatta Royal Tea som spelades in i Abbey Road studios ges ut den 23 oktober på J&R Adventures/Mascot Label Group. Bonamassa gav även sina fans en överraskning i fredags med den nya låten Why Does It Take So Long To Say Goodbye.
Bonamassa är känd för att ta risker och pröva nya grepp men nu har han hittat ett nytt sätt att överraska sina fans. Royal Tea tar honom tillbaka till utgångspunkten. “Detta äventyret,” erkänner Joe, “stod på min att göra-lista.” Plattan återknyter 43-åringen med den unge gitarristen från staten New York som upptäckte plattor med the Jeff Beck Group, John Mayall’s Bluesbreakers med Eric Clapton och Cream i sin farsas vinylsamling. Den brittiska bluesboomen formade honom till den han är idag. “Jag var väl 12 år gammal och det var vad jag hörde i mitt huvud så det kändes som “ok, jag är med. Det här är vad jag vill hålla på med.”” De tio låtarna skrevs alla av Joe och en handfull andra såsom f d gitarristen i Whitesnake, Bernie Marsden, Creams tidigare textskrivare Pete Brown och kronjuvelen och pianisten Jools Holland. “Att skriva plattan i London var helt rätt,” säger Bonamassa och tänker tillbaka. “Den låter verkligen brittisk. Bernie och jag fyller i varandras meningar. Vi är av samma skrot och korn. Bonamassas producent sen många år tillbaka, Kevin Shirley och Joes turneband, som inkluderar Anton Fig (trummor), Michael Rhodes (bas) samt Reese Wynans (keyboards), flögs in för inspelningarna.

Vid sidan av aviseringen för nya plattan Royal Tea meddelar Bonammassa idag att han kommer livestreama en konsert från klassiska Ryman Auditorium i Nashville, Tennessee, USA den 20 september. Konserten kommer att inbegripa låtarna från den nya plattan innan den släppts. Joe har aldrig tidigare givit en konsert med ett helt outgivet album tidigare. Det ger publiken en möjlighet att tillsammans uppleva en oförglömlig kväll med massor av bluesrock. I tillägg till Royal Tea kommer han framföra
klassiska remixar från hans 20-årsjubilerande platta A New Day Now. Kvällen fortsätter sen med en efterfest med flera heta artister inom bluesrocken.
Biljetter till evenemanget Joe Bonamassa Live in Concert Worldwide presenteras av Keeping The Blues Alive och kan köpas här. Det finns en mängd olika prissättningar för fansen jorden runt för att kunna vara delaktiga i denna speciella “publik”. En standardbiljett kostar $20 men fans kan även skaffa ett $35 Deluxe Live in Concert Worldwide-paket som inkluderar livestreamen den 20 september, Royal Tea digitalt den 23 oktober samt ett års tillgång till Bonamassas on-demand funktion som inkluderar fler än sjutton konsertreleaser med Joe Bonamassa, Black Country Communion och Rock Candy Funk Party. Som en del av denna unika händelse kan fans även köpa en VIP-biljett de aldrig kommer att glömma. Ägare av en VIP-biljett kommer att få sin bild utprintad som sedan placeras på en sittplats i Ryman Auditorium som en av Joes publik denna speciella kväll. Man kommer även få ett foto med sig själv tillsammans med publiken och Joe som skickas med epost som ett minne. Till sist kommer samtliga VIP-innehavares namn rulla i eftertexterna till livestreamen liksom i den kommande DVDn från konserten!

Denna unika konsert presenteras av Bonamassas välgörenhetsorganisation Keeping the Blues Alive Foundation (KTBA). $1 från varje biljett doneras till Joes program Fueling Musicians som till dags dato samlat in över $295 000 och har stöttat mer än 163 behövande musiker i spåren av COVID-19-pandemin.
Mycket av det beröm som tillfaller Bonamassa kan härröras hans talang men en del av hans framgångar måste ses i ljuset av Joe och hans affärspartner för försynen och möjligheterna som skapats av några av musikbranschens skarpaste entreprenörer. Bonamassa, nu 43-år, och hans affärspartner Roy Weisman har tillsammans skapat en helt individuell affärsmodell som har överlevt och blomstrat under några av musikindustrins tuffaste år särskilt i ljuset av den pågående pandemin. Bonamassas Royal Tea och A New Day Now kommer i kölvattnet av hans instrumentala sidoprojekt The Sleep Eazys som gav ut det häpnadsväckande albumet Easy To Buy, Hard To Sell tidigare i år. Plattan som Associated Press hyllade som “instrumentala drömmar” producerades av Bonamassa och där hörs några av hans trognaste medarbetare tillsammans med hans turneband. The Sleep Eazys är Joes andra producentjobb efter Reese Wynans efterlängtade solodebut Sweet Release.

Joe kränger fortfarande ut sitt radioprogram en gång i veckan för Sirius XMs Bluesvillekanal kallad Different Shades of Blue. På senare tid har han lanserat “Live From Nerdville” på sin Facebook- och YouTube-sida med avsnitt som gästats av bland andra Neal Schon från Journey, John Oates från Hall & Oates, Walter Trout, Paul Stanley från KISS, Mitch Lafon, Keb’ Mo’ och hyllade singer/songwritern Dion. Den 5 juni gavs Dions nya platta Blues With Friends ut på Bonamassas och hans manager Roy Weismans nya bolag Keeping The Blues Alive och på Dions nya single “Blues Comin’ On” hörs Bonamassa på slide.
För mer och allt om Bonamassa kolla in jbonamassa.com och följ honom på sociala media.

Om Joe Bonamassa

Som professionell musiker i mer än trettio år fortsätter Joe Bonamassa att överraska som en otroligt mångsidig artist med en stor samling autentiska, innovativa och innerliga produktioner bakom sig. Bonamassas karriär började då han agerade förband åt B.B. King 1989 som 12-åring. Idag hyllas han världen över som en av sin generations största gitarrister och som singer/songwriter fortsätter han att utvecklas med mer än trettio album i bagaget på sin egen etikett J&R Adventures. Han grundade och leder välgörenhetsorganisationen Keeping The Blues Alive Foundation. Bonamassa har nominerats för en GRAMMY® två gånger och fick nyligen sin tjugoandra förstaplacering på Billboards Blues Albumlista med 2019 års LIVE AT SYDNEY OPERA HOUSE vilket han är ensam om. Då turnérandet ligger nere har Bonamassa sysselsatt sig med att ge ut singlar från sitt kommande studioalbum, startat en ny intervjuserie på Facebook kallad Live From Nerdville och promotat Fueling Musicians programmet för musiker i nöd.

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners