TAKIDA släpper video och tillkännager ny fullängdare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

tAKiDA är inte bara ett av Skandinaviens största rockband, de är även ett av de mest produktiva. Nu är kvintetten tillbaka med ny musik. Den 2 april släppte tAKiDA singeln “Goodbye” och i dag är det premiär för den tillhörande musikvideon, regisserad och producerad av Chris Rehn. Det står nu även klart att tAKiDA släpper en fullängdare i slutet av sommaren. Det nya albumet bär titeln “Falling From Fame” och innehåller elva alster.

– “Falling From Fame” är vårt åttonde studioalbum och det i särklass mest genomarbetade, av förklarliga skäl. Vi har inte haft någon press från varken från bolag, fans eller oss själva. Vi har spelat in, mixat och editerat när vi känt oss 100% inspirerade, och endast då, säger tAKiDAs sångare Robert Pettersson.

Förra året hade tAKiDA en stor Europaturné inbokad där i stort sett samtliga datum i Tyskland var utsålda. Men som för så många andra artister så hade bandet inget annat val än att ställa in spelningarna på grund av den rådande pandemin. Istället fokuserade tAKiDA på att spela in nytt material.

– Jag tror det kommer höras att vi är spelsugna och längtar efter att komma igång igen, även om texterna är mörka så kommer man känna glädjen i de här elva spåren. En glädje som är tillbaka. Det är en klassisk tAKiDA-platta med vissa undantag, lyssna så förstår du själv, avslutar Robert.

“Falling From Fame” (BMG Rights Management Scandinavia)
Release: 2021-08-27
Låttitlar:
1. Goodbye
2. We Will Never Be
3. Meet Me Half of the Way
4. You Will Never Leave Us Behind
5. Feel You Falling Away
6. In Spite of Everything
7. Morning Sun
8. Let The Hammer Ring the Bell
9. For the Last Time
10. Reclaiming What Was Mine
11. What You Never Knew

© Clap Your Hands

print

Våra samarbetspartners