TAKIDA aktuella med nya singeln “Goodbye”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att tAKiDA är ett av Skandinaviens största rockband råder det ingen tvekan om. Med inte mindre än fem albumettor i ryggen har de säkrat sin position på hemmaplan som ett av de bästsäljande svenska banden genom tiderna. 2018 fick tAKiDA dessutom en nystart på sin internationella karriär när de skrev avtal med BMG. Med singlarna “Master” och “What About Me?” från albumet “Sju” har bandet numera även slagit igenom på den tyska marknaden.

Förra året hade tAKiDA en stor Europaturné inplanerad där i stort sett samtliga datum i Tyskland var utsålda. Men som för så många andra artister blev bandet tvungna att ställa in spelningarna på grund av den rådande pandemin. I stället valde de att fokusera på att spela in ny musik, vilket resulterade i nya singeln “Goodbye” som släpps idag på långfredagen.

– “Goodbye” handlar om otrohet och hur det kan skapa sexuell spänning i ett befintligt förhållande. Men framförallt om att leva med svek och lögner, säger bandets frontman Robert Pettersson.

Efter att tAKiDA successivt byggt upp en stor livepublik sedan starten, fick kvintetten från Ånge ett välförtjänt genombrott 2007 med singeln “Curly Sue”. Låten, som sålt både guld och platina, slog rekord genom att placera sig 50 veckor i följd på Trackslistan och hela 54 veckor på Svensktoppen. Sedan dess har radioframgångarna avlöst varandra. Med låtar som “Handlake Village”, “The Things We Owe” och “You Learn” har tAKiDA etablerat sig som ett av de mest spelade banden i etern under 2000-talet.

Och medvinden håller fortfarande i sig. En av tAKiDAs största radiosuccéer någonsin är singeln “Master” från den senaste fullängdaren. Låten nådde även en förstaplats på Svensktoppen. 2019 firade tAKiDA 20 år som band och i början av 2020 gav de sig ut på en nordisk jubileumsturné just innan Covid-19 bröt ut. I väntan på att återigen kliva upp på livescenen bjuder tAKiDA nu fansen på nya alstret “Goodbye”.

© Clap Your Hands AB

print

Våra samarbetspartners