4AD – Legendariska skivetiketten fyller 40 år

Klicka på bilden, för att se hela bilden

2020 fyllde den legendariska skivetiketten 4AD 40 år. Denna milstolpe uppmärksammas i år med samlingsplattan Bills & Aches & Blues. Samlingen består av 18 artister från deras nuvarande artiststall som själva fått välja varsin låt från 4AD:s katalog att spela in en cover på. Albumnamnet är hämtat från den första textraden i Cocteau Twins låt Cherry-Coloured Funk.

Bills & Aches & Blues släpps digitalt den 2 april och fysiskt den 23 juli. De första 12 månadernas intäkter kommer att gå till The Harmony Project, ett program baserat i Los Angeles vars arbete fokuserar på barn som påverkats negativt av den ojämlika tillgången till utbildning inom de konstnärliga ämnena.

Idag släpps de första fem låtarna från samlingsalbumet – Side 1 – där Tkay Maidza, U.S. Girls, Aldous Harding, The Breeders och nysignade Maria Somerville står för framförandet av covers av Pixies, The Birthday Party, Deerhunter, His Name Is Alive respektive Air Miami.

Låtlista
Side 1:
01 Tkay Maidza Where Is My Mind? (Pixies)
02 U.S. Girls Junkyard (The Birthday Party)
03 Aldous Harding Revival (Deerhunter)
04 The Breeders Dirt Eaters (His Name Is Alive)
05 Maria Somerville Seabird (Air Miami)

Side 2:
06 Tune-Yards Cannonball (The Breeders)
07 Spencer. Genesis (Grimes)
08 Helado Negro Futurism (Deerhunter)
09 Efterklang Postal (Piano Magic)
10 Bing and Ruth Gigantic (Pixies)

Side 3:
11 Future Islands The Moon Is Blue (Colourbox)
12 Jenny Hval Sunbathing (Lush)
13 Dry Cleaning Oblivion (Grimes)
14 Bradford Cox Mountain Battles (Breeders)

Side 4:
15 SOHN Song To The Siren (Tim Buckley)
16 Becky and The Birds The Wolves Act I and II (Bon Iver)
17 Ex:Re Misery Is a Butterfly (Blonde Redhead)
18 Big Thief Off You (The Breeders)

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners